Νουντλς με κοτόπουλο, λαχανικά και σάλτσα κάρι

Νουντλς με κοτόπουλο, λαχανικά και σάλτσα κάρι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (23 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα νουντλς και το τελείωμα του πιάτου

  • 40 γρ. ηλιέλαιο
  • 300 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. μανιτάρια  στρογγυλά
  • 60 γρ. μπρόκολο, καθαρισμένο
  • 60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο,  πλάγιες φέτες
  • 60 γρ. πιπεριές κόκκινες, ζουλιέν
  • 60 γρ. πιπεριές κίτρινες, ζουλιέν
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ φασολάκια, μπλανσαρισμένα
  • 100 γρ. σάλτσα κάρι

Για τη σάλτσα κάρi

  • 80 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μικρό καρέ
  • 20 γρ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. κάρι, σε σκόνη
  • 160 γρ. κρέμα καρύδας
  • 300 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • αλάτι
  • ζάχαρη
  • κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα νουντλς και το τελείωμα του πιάτου

Βράζουμε τα νουντλς σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι  σε δυνατή φωτιά,  ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο,  αλατίζουμε και σοτάρουμε το  κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δυο πλευρές. Αποσύρουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος και συνεχίζουμε με το σοτάρισμα των λαχανικών. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο στο τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν λίγο, παραμένοντας όμως τραγανά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν ρίχνουμε τη σάλτσα κάρυ, το κοτόπουλο και τα φασολάκια και  συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 2 -3 λεπτά. Προσθέτουμε τα νουντλς και ανακατεύουμε καλά.

Για τη σάλτσα κάρi

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, "ιδρώνουμε" το κρεμμύδι, αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το λέμονγκρας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι τα λαχανικά να έχουν μαλακώσει αρκετά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, ρίχνουμε το κάρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και το ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη και αλάτι αν χρειάζεται.

Δένουμε τη σάλτσα με το κορν φλάουρ που έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό.

Για τα νουντλς και το τελείωμα του πιάτου

  • 40 γρ. ηλιέλαιο
  • 300 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. μανιτάρια  στρογγυλά
  • 60 γρ. μπρόκολο, καθαρισμένο
  • 60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο,  πλάγιες φέτες
  • 60 γρ. πιπεριές κόκκινες, ζουλιέν
  • 60 γρ. πιπεριές κίτρινες, ζουλιέν
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ φασολάκια, μπλανσαρισμένα
  • 100 γρ. σάλτσα κάρι

Για τη σάλτσα κάρi

  • 80 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μικρό καρέ
  • 20 γρ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. κάρι, σε σκόνη
  • 160 γρ. κρέμα καρύδας
  • 300 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • αλάτι
  • ζάχαρη
  • κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό

Για τα νουντλς και το τελείωμα του πιάτου

Βράζουμε τα νουντλς σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι  σε δυνατή φωτιά,  ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο,  αλατίζουμε και σοτάρουμε το  κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δυο πλευρές. Αποσύρουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος και συνεχίζουμε με το σοτάρισμα των λαχανικών. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο στο τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν λίγο, παραμένοντας όμως τραγανά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν ρίχνουμε τη σάλτσα κάρυ, το κοτόπουλο και τα φασολάκια και  συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 2 -3 λεπτά. Προσθέτουμε τα νουντλς και ανακατεύουμε καλά.

Για τη σάλτσα κάρi

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, "ιδρώνουμε" το κρεμμύδι, αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το λέμονγκρας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι τα λαχανικά να έχουν μαλακώσει αρκετά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, ρίχνουμε το κάρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και το ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη και αλάτι αν χρειάζεται.

Δένουμε τη σάλτσα με το κορν φλάουρ που έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER