Παπαρδέλες με μανιτάρια, προσούτο και σπαράγγια Παπαρδέλες με μανιτάρια, προσούτο και σπαράγγια

Παπαρδέλες με μανιτάρια, προσούτο και σπαράγγια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.3 (36 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 500 γρ. παπαρδέλες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. προσούτο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε τέταρτα
  • 120 γρ. κρασί λευκό
  • 800 γρ. ζωμό μανιταριού ή ζωμό κοτόπουλου
  • 200 γρ. σπαράγγια βρασμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 120 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. λάδι λευκής τρούφας
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Προσθέτουμε το προσούτο και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2  λεπτά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει ελαφρώς.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις παπαρδέλες και τα σπαράγγια και βράζουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε τα βότανα, την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

 

Για το πιάτο

  • 500 γρ. παπαρδέλες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. προσούτο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε τέταρτα
  • 120 γρ. κρασί λευκό
  • 800 γρ. ζωμό μανιταριού ή ζωμό κοτόπουλου
  • 200 γρ. σπαράγγια βρασμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 120 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. λάδι λευκής τρούφας
  • αλάτι

Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Προσθέτουμε το προσούτο και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2  λεπτά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει ελαφρώς.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις παπαρδέλες και τα σπαράγγια και βράζουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε τα βότανα, την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER