Ζωμός μανιταριών

Ζωμός μανιταριών

ΓΙΑ 1 ΚΙΛΟ ΖΩΜΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (56 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το ζωμό μανιταριών

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. σκόρδο, σε σκελίδες
  • 1 κιλό κοτσάνια από μανιτάρια
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 2,5 κιλά ζωμός κοτόπουλο
  • 30 γρ. μανιτάρια πορτσίνι, αποξηραμένα*

* Αν θέλουμε πιο ενισχυμένη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ζωμό μανιταριών

Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Μαζί με το κρεμμύδι προσθέτουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό. Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό για να τα χρησιμοποιήσουμε. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια για να ενισχύσουμε το άρωμα. Σιγοβράζουμε, ξαφρίζοντας για όχι πάνω από 30 λεπτά. Σουρώνουμε από ψιλή σήτα, κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το ζωμό μανιταριών

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. σκόρδο, σε σκελίδες
  • 1 κιλό κοτσάνια από μανιτάρια
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 2,5 κιλά ζωμός κοτόπουλο
  • 30 γρ. μανιτάρια πορτσίνι, αποξηραμένα*

* Αν θέλουμε πιο ενισχυμένη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια

Για το ζωμό μανιταριών

Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Μαζί με το κρεμμύδι προσθέτουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό. Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό για να τα χρησιμοποιήσουμε. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια για να ενισχύσουμε το άρωμα. Σιγοβράζουμε, ξαφρίζοντας για όχι πάνω από 30 λεπτά. Σουρώνουμε από ψιλή σήτα, κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner