Ζωμός μανιταριών

Ζωμός μανιταριών

ΓΙΑ 1 ΚΙΛΟ ΖΩΜΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το ζωμό μανιταριών

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
  • 500 γρ. κοτσάνια από μανιτάρια
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1.3 κιλό ζωμός κοτόπουλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ζωμό μανιταριών

Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν και αυτά.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό. Σιγοβράζουμε, ξαφρίζοντας για 45 λεπτά περίπου.

Σουρώνουμε από ψιλή σήτα, κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το ζωμό μανιταριών

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
  • 500 γρ. κοτσάνια από μανιτάρια
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1.3 κιλό ζωμός κοτόπουλο

Για το ζωμό μανιταριών

Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν και αυτά.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό. Σιγοβράζουμε, ξαφρίζοντας για 45 λεπτά περίπου.

Σουρώνουμε από ψιλή σήτα, κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER