ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ

Προϊόν με βάση το ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι, που είναι αρωματισμένο με λευκή ή μαύρη τρούφα, αν και στα περισσότερα λάδια τρούφας του εμπορίου το άρωμα δεν προέρχεται από πραγματικές τρούφες, αλλά είναι συνθετικό, και συχνά αναγράφεται στην ετικέτα της φιάλης «φυσικές γεύσεις». Το λάδι τρούφας είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται στο τέλος του μαγειρέματος, παρά ως μαγειρικό λάδι. Προστίθεται σε πιάτα λίγο πριν από το σερβίρισμα, για παράδειγμα σε ριζότο, σε σούπες και σε ψάρια, ή σε συνδυασμό με ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βινεγκρέτ. Επειδή έχει εξαιρετικά δυνατή γεύση, πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ. Το λάδι τρούφας προσδίδει εξαιρετικό άρωμα και γεύση στο φαγητό. Πρέπει να αποθηκεύεται σε δροσερό και σκιερό μέρος. Είναι εξαιρετικά ακριβό προϊόν και γι’ αυτό είναι καλύτερα να αγοράζεται σε μικρές ποσότητες.

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη φιλοσοφία του βραβευμένου εστιατορίου "Ψωμί & Αλάτι", στο οποίο είναι σεφ και συνιδιοκτήτης. 
Επισκεφθείτε μας στο Εστιατόριο Ψωμί & Αλάτι
Μάθετε περισσότερα
Copyright © 2012 - 2014 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης