Κουσκούς με αποξηραμένα φρούτα, κάρι και αμύγδαλο

Κουσκούς με αποξηραμένα φρούτα, κάρι και αμύγδαλο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (23 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. κάρι, σκόνη
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλο (ή νερό)
  • 500 γρ. κουσκούς
  • 45 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα μπρουνουάζ
  • 50 γρ. σύκα αποξηραμένα, κομμένα μπρουνουάζ
  • 40 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 50 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο και σπασμένο σε κομμάτια
  • 10 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Τοποθετούμε το κουσκούς και τα αποξηραμένα φρούτα σε ένα σκεύος, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. 

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. 

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. 

Προσθέτουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό μέσα στο κουσκούς ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. 

Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. 

Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά με ένα πιρούνι για να το αφρατέψουμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το αμύγδαλο, το ξύσμα, τον μαϊντανό, το τσάιβς και το πιπέρι, καθώς και λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.

 

Tip:

Το κουσκούς δεν θέλει καθόλου βράσιμο γιατί είναι πολύ μικρό και μαγειρεύεται αμέσως. Μπορείτε να το συνδυάσετε με όποια άλλα υλικά σάς αρέσουν και είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι.
 

Για το πιάτο

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. κάρι, σκόνη
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλο (ή νερό)
  • 500 γρ. κουσκούς
  • 45 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα μπρουνουάζ
  • 50 γρ. σύκα αποξηραμένα, κομμένα μπρουνουάζ
  • 40 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 50 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο και σπασμένο σε κομμάτια
  • 10 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Τοποθετούμε το κουσκούς και τα αποξηραμένα φρούτα σε ένα σκεύος, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. 

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. 

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. 

Προσθέτουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό μέσα στο κουσκούς ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. 

Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. 

Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά με ένα πιρούνι για να το αφρατέψουμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το αμύγδαλο, το ξύσμα, τον μαϊντανό, το τσάιβς και το πιπέρι, καθώς και λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.

 

Tip:

Το κουσκούς δεν θέλει καθόλου βράσιμο γιατί είναι πολύ μικρό και μαγειρεύεται αμέσως. Μπορείτε να το συνδυάσετε με όποια άλλα υλικά σάς αρέσουν και είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι.
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER