Σουβλάκια μοσχάρι με πικάντικη μαγιονέζα

Σουβλάκια μοσχάρι με πικάντικη μαγιονέζα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (13 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα σουβλάκια μοσχάρι

  • 800 γρ. μοσχάρι, κομμένο σε χοντρούς κύβους
  • 200 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 60 γρ. σησαμέλαιο
  • 15 γρ. σκόρδο
  • 50 γρ. μέλι
  • 15 γρ. ξύσμα λάιμ

Για τη μαγιονέζα

  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 2 γρ. καπνιστή πάπρικα
  • 4 γρ. τσίλι σκόνη
  • 2 γρ. λάιμ ξύσμα
  • 5 γρ. χυμός λάιμ
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα σουβλάκια μοσχάρι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μοσχάρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μοσχάρι, ανακατεύουμε και μαρινάρουμε για 4 ώρες. Σουβλίζουμε το μοσχάρι, περνώντας ένα κομμάτι σε κάθε ξυλάκι και ψήνουμε στη σχάρα ή σε τηγάνι με ραβδώσεις σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει το κρέας έντονο χρώμα και να είναι καλά μαγειρεμένο.

Για τη μαγιονέζα

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Δοκιμάζουμε κα διορθώνουμε εάν χρειάζεται, αναλόγως με τον τύπο μαγιονέζας που θα χρησιμοποιήσουμε.

Για τα σουβλάκια μοσχάρι

  • 800 γρ. μοσχάρι, κομμένο σε χοντρούς κύβους
  • 200 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 60 γρ. σησαμέλαιο
  • 15 γρ. σκόρδο
  • 50 γρ. μέλι
  • 15 γρ. ξύσμα λάιμ

Για τη μαγιονέζα

  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 2 γρ. καπνιστή πάπρικα
  • 4 γρ. τσίλι σκόνη
  • 2 γρ. λάιμ ξύσμα
  • 5 γρ. χυμός λάιμ
  • αλάτι

Για τα σουβλάκια μοσχάρι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μοσχάρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μοσχάρι, ανακατεύουμε και μαρινάρουμε για 4 ώρες. Σουβλίζουμε το μοσχάρι, περνώντας ένα κομμάτι σε κάθε ξυλάκι και ψήνουμε στη σχάρα ή σε τηγάνι με ραβδώσεις σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει το κρέας έντονο χρώμα και να είναι καλά μαγειρεμένο.

Για τη μαγιονέζα

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Δοκιμάζουμε κα διορθώνουμε εάν χρειάζεται, αναλόγως με τον τύπο μαγιονέζας που θα χρησιμοποιήσουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER