Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με λαχανικά και τον ζωμό του Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με λαχανικά και τον ζωμό του

Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με λαχανικά και τον ζωμό του

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.9 (11 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 1 κοτόπουλο (1,5-2 κιλά), κομμένο σε μερίδες
  • 1,2 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
  • 20 κλωνάρια θυμάρι
  • 20 κλωνάρια μαϊντανό
  • 10 γρ. πιπέρι μαύρο, σε κόκκους
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 350 γρ. καρότα, κομμένα σε μεσαία καρέ
  • 200 γρ. πράσα, κομμένα σε ροδέλες των 4 εκ.
  • 200 γρ. κοκκάρια, καθαρισμένα
  • 150 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 150 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε μεσαία καρέ
  • 150 γρ. φινόκιο, κομμένο σε μεσαία καρέ
  • 150 γρ. αρακά
  • ελαιόλαδο
  • χυμό λεμόνι
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο και τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε καλά.

Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό, το πιπέρι και τη δάφνη και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Σουρώνουμε σε σήτα και κρατάμε το κοτόπουλο και τον ζωμό του χωριστά.

Επαναφέρουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα καρότα, τα πράσα, τα κοκκάρια, τα μανιτάρια, τη σελινόριζα και το φινόκιο. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και προσθέτουμε ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Για το πιάτο

  • 1 κοτόπουλο (1,5-2 κιλά), κομμένο σε μερίδες
  • 1,2 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
  • 20 κλωνάρια θυμάρι
  • 20 κλωνάρια μαϊντανό
  • 10 γρ. πιπέρι μαύρο, σε κόκκους
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 350 γρ. καρότα, κομμένα σε μεσαία καρέ
  • 200 γρ. πράσα, κομμένα σε ροδέλες των 4 εκ.
  • 200 γρ. κοκκάρια, καθαρισμένα
  • 150 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 150 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε μεσαία καρέ
  • 150 γρ. φινόκιο, κομμένο σε μεσαία καρέ
  • 150 γρ. αρακά
  • ελαιόλαδο
  • χυμό λεμόνι
  • αλάτι

Για το πιάτο

Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο και τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε καλά.

Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό, το πιπέρι και τη δάφνη και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Σουρώνουμε σε σήτα και κρατάμε το κοτόπουλο και τον ζωμό του χωριστά.

Επαναφέρουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα καρότα, τα πράσα, τα κοκκάρια, τα μανιτάρια, τη σελινόριζα και το φινόκιο. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και προσθέτουμε ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER