Σου με κρέμα ζαχαροπλαστικής και σαντιγί Σου με κρέμα ζαχαροπλαστικής και σαντιγί

Σου με κρέμα ζαχαροπλαστικής και σαντιγί

ΓΙΑ 12 ΣΟΥ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (25 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα σου

  • 450 γρ. ζύμη για σου
  • 60 γρ. αμύγδαλα, κομμένα σε φέτες
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 340 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 200 γρ. σαντιγί
  • 1 αυγό χτυπημένο, για επάλειψη
  • ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα σου

Τοποθετούμε τη ζύμη για τα σου σε κορνέ.

Με μύτη μεγάλου ανοίγματος σχηματίζουμε ομοιόμορφα μπαλάκια διαμέτρου 4 εκ. σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και αλείφουμε με αυγό.

Χώνουμε μερικά αμύγδαλα από πάνω έτσι ώστε να προεξέχουν από την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να χάσουν το κίτρινο χρώμα τους οι ρωγμές που θα δημιουργηθούν πάνω στα σου, για 50 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Κόβουμε το πάνω μέρος των σου.

Με κορνέ γεμίζουμε τη βάση με κρέμα ζαχαροπλαστικής, φροντίζοντας να μην παραγεμίσουμε.

Με μύτη σε σχήμα άστρου προσθέτουμε από πάνω με κορνέ τη σαντιγί.

Σκεπάζουμε με τα καπάκια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Για τα σου

  • 450 γρ. ζύμη για σου
  • 60 γρ. αμύγδαλα, κομμένα σε φέτες
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 340 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 200 γρ. σαντιγί
  • 1 αυγό χτυπημένο, για επάλειψη
  • ζάχαρη άχνη

Για τα σου

Τοποθετούμε τη ζύμη για τα σου σε κορνέ.

Με μύτη μεγάλου ανοίγματος σχηματίζουμε ομοιόμορφα μπαλάκια διαμέτρου 4 εκ. σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και αλείφουμε με αυγό.

Χώνουμε μερικά αμύγδαλα από πάνω έτσι ώστε να προεξέχουν από την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να χάσουν το κίτρινο χρώμα τους οι ρωγμές που θα δημιουργηθούν πάνω στα σου, για 50 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Κόβουμε το πάνω μέρος των σου.

Με κορνέ γεμίζουμε τη βάση με κρέμα ζαχαροπλαστικής, φροντίζοντας να μην παραγεμίσουμε.

Με μύτη σε σχήμα άστρου προσθέτουμε από πάνω με κορνέ τη σαντιγί.

Σκεπάζουμε με τα καπάκια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER