Ψημένη κρέμα σοκολάτα Ψημένη κρέμα σοκολάτα

Ψημένη κρέμα σοκολάτα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ ΤΩΝ 150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.2 (61 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την ψημένη κρέμα σοκολάτα

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 200 γρ. γάλα
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 85 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για την ψημένη κρέμα σοκολάτα

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά χωρίς ανακάτεμα, μέχρι το μείγμα να έρθει λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σ' ένα μπολ χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους. Σιγά-σιγά και ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων το μείγμα του γάλακτος. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ.

Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και γεμίζουμε τα ραμεκίν μοιράζοντας την ποσότητα της κρέμας ισόποσα.

Τοποθετούμε τα ραμεκίν σε ένα ταψί και προσθέτουμε νερό, μέχρι η στάθμη του να έρθει ως τη μέση των ραμεκίν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, στον αέρα,  ώσπου να πήξει η κρέμα, για περίπου 30 λεπτά

Για την ψημένη κρέμα σοκολάτα

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 200 γρ. γάλα
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 85 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών

VIDEO DIRECTIONS

Για την ψημένη κρέμα σοκολάτα

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά χωρίς ανακάτεμα, μέχρι το μείγμα να έρθει λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σ' ένα μπολ χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους. Σιγά-σιγά και ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων το μείγμα του γάλακτος. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ.

Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και γεμίζουμε τα ραμεκίν μοιράζοντας την ποσότητα της κρέμας ισόποσα.

Τοποθετούμε τα ραμεκίν σε ένα ταψί και προσθέτουμε νερό, μέχρι η στάθμη του να έρθει ως τη μέση των ραμεκίν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, στον αέρα,  ώσπου να πήξει η κρέμα, για περίπου 30 λεπτά

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner