Κριθαρότο με σάλτσα από ψητές πιπεριές, φέτα & ρόκα Κριθαρότο με σάλτσα από ψητές πιπεριές, φέτα & ρόκα

Κριθαρότο με σάλτσα από ψητές πιπεριές, φέτα & ρόκα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 40 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κριθαρότο με σάλτσα από ψητές πιπεριές, φέτα & ρόκα

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο MISKO
  • 1300 γρ. νερό, ζεστό
  • 450 γρ. σάλτσα από ψητές πιπεριές
  • 4 γρ. δυόσμος, φύλλα, χοντροκομμένα
  • 4 γρ. μαϊντανός, φύλλα, χοντροκομμένα
  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 40 γρ. ελαιόλαδο, για το χύλωμα
  • 30 γρ. ρόκα baby
  • 5 γρ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα από ψητές πιπεριές

  • 300 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψημένες, ξεφλουδισμένες
  • 150 γρ. ντοματίνια, ψητά
  • 100 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. αλάτι
  • 6 γρ. πάπρικα καπνιστή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κριθαρότο με σάλτσα από ψητές πιπεριές, φέτα & ρόκα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, για 4 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε το κριθαράκι MISKO και μαγειρεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς, να πάρει ένα ξανθό χρώμα, για 2 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε το νερό, δυναμώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

Μόλις το νερό έρθει σε βρασμό χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά μέχρι το κριθαράκι να χυλώσει και να μαγειρευτεί, για 10 λεπτά περίπου.

Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη σάλτσα από τις πιπεριές, τη μισή ρόκα, τα βότανα, την παρμεζάνα, τα 150γρ. από τη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
 

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και τη ρόκα.

Για τη σάλτσα από ψητές πιπεριές

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα.

Για το κριθαρότο με σάλτσα από ψητές πιπεριές, φέτα & ρόκα

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο MISKO
  • 1300 γρ. νερό, ζεστό
  • 450 γρ. σάλτσα από ψητές πιπεριές
  • 4 γρ. δυόσμος, φύλλα, χοντροκομμένα
  • 4 γρ. μαϊντανός, φύλλα, χοντροκομμένα
  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 40 γρ. ελαιόλαδο, για το χύλωμα
  • 30 γρ. ρόκα baby
  • 5 γρ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα από ψητές πιπεριές

  • 300 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψημένες, ξεφλουδισμένες
  • 150 γρ. ντοματίνια, ψητά
  • 100 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. αλάτι
  • 6 γρ. πάπρικα καπνιστή

Για το κριθαρότο με σάλτσα από ψητές πιπεριές, φέτα & ρόκα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, για 4 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε το κριθαράκι MISKO και μαγειρεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς, να πάρει ένα ξανθό χρώμα, για 2 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε το νερό, δυναμώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

Μόλις το νερό έρθει σε βρασμό χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά μέχρι το κριθαράκι να χυλώσει και να μαγειρευτεί, για 10 λεπτά περίπου.

Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη σάλτσα από τις πιπεριές, τη μισή ρόκα, τα βότανα, την παρμεζάνα, τα 150γρ. από τη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
 

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και τη ρόκα.

Για τη σάλτσα από ψητές πιπεριές

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner