Ματσάτα με κοτόπουλο, μπέικον, γλυκοπατάτα, φασκόμηλο και κατσικίσιο τυρί Ματσάτα με κοτόπουλο, μπέικον, γλυκοπατάτα, φασκόμηλο και κατσικίσιο τυρί

Ματσάτα με κοτόπουλο, μπέικον, γλυκοπατάτα, φασκόμηλο και κατσικίσιο τυρί

4 μερίδες 40 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη ματσάτα με κοτόπουλο, μπέικον, γλυκοπατάτα, φασκόμηλο και κατσικίσιο τυρί

  • 500 γρ. Ματσάτα MISKO Χρυσή Σειρά
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. κοτόπουλο μπούτι, φιλέτο, σε μέτρια κομμάτια
  • 180 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 250 γρ. γλυκοπατάτα, κομμένη σε μέτριο καρέ
  • 120 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κιλό ζωμός κοτόπουλο
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 8 γρ. φασκόμηλο, φύλλα, χοντροκομμένο
  • 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη ματσάτα με κοτόπουλο, μπέικον, γλυκοπατάτα, φασκόμηλο και κατσικίσιο τυρί

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά, Ματσάτα MISKO Χρυσή Σειρά και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αλατίζουμε το κοτόπουλο.

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα σκούρο καστανό χρώμα από όλες τις πλευρές για περίπου 4 λεπτά η κάθε πλευρά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μπέικον, τη γλυκοπατάτα, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρει το μπέικον ένα καστανό χρώμα, για περίπου 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί για περίπου 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει για 1 λεπτό περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό, επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο, για 10 λεπτά περίπου.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί με τα υγρά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Προσθέτουμε το φασκόμηλο, τα ζυμαρικά, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μοιραστούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα μεταξύ τους και να χυλώσουν τα ζυμαρικά.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και τρίβουμε από πάνω μαύρο πιπέρι.

Για τη ματσάτα με κοτόπουλο, μπέικον, γλυκοπατάτα, φασκόμηλο και κατσικίσιο τυρί

  • 500 γρ. Ματσάτα MISKO Χρυσή Σειρά
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. κοτόπουλο μπούτι, φιλέτο, σε μέτρια κομμάτια
  • 180 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 250 γρ. γλυκοπατάτα, κομμένη σε μέτριο καρέ
  • 120 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κιλό ζωμός κοτόπουλο
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 8 γρ. φασκόμηλο, φύλλα, χοντροκομμένο
  • 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για τη ματσάτα με κοτόπουλο, μπέικον, γλυκοπατάτα, φασκόμηλο και κατσικίσιο τυρί

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά, Ματσάτα MISKO Χρυσή Σειρά και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αλατίζουμε το κοτόπουλο.

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα σκούρο καστανό χρώμα από όλες τις πλευρές για περίπου 4 λεπτά η κάθε πλευρά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μπέικον, τη γλυκοπατάτα, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρει το μπέικον ένα καστανό χρώμα, για περίπου 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί για περίπου 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει για 1 λεπτό περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό, επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο, για 10 λεπτά περίπου.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί με τα υγρά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Προσθέτουμε το φασκόμηλο, τα ζυμαρικά, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μοιραστούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα μεταξύ τους και να χυλώσουν τα ζυμαρικά.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και τρίβουμε από πάνω μαύρο πιπέρι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner