Χταποδοσαλάτα με μακαρόνι κοφτό, λιαστές ντομάτες και κάπαρη

Χταποδοσαλάτα με μακαρόνι κοφτό, λιαστές ντομάτες και κάπαρη

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (21 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη χταποδοσαλάτα

  • 300 γρ. χταπόδι μαγειρεμένο
  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες καρέ
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες καρέ
  • 25 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. κάπαρη
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμενο
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 40 γρ. ελιές πράσινες με κόλιανδρο & μάραθο ΕΔΕΜ
  • 65 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μακαρόνι κοφτό, βρασμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για το μαγειρεμένο χταπόδι

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη χταποδοσαλάτα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

Για το μαγειρεμένο χταπόδι

Τοποθετούμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει στον βαθμό της αρεσκείας μας. Αφήνουμε το χταπόδι να κρυώσει, το σουρώνουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.

Tip: Για να γίνει το χταπόδι μαλακό και ζουμερό, σε περίπτωση που το αγοράσετε φρέσκο μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες πριν το μαγειρέψετε. Αν το αγοράσετε κατεψυγμένο, το αποψύχετε και το μαγειρεύετε αμέσως.

Για τη χταποδοσαλάτα

  • 300 γρ. χταπόδι μαγειρεμένο
  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες καρέ
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες καρέ
  • 25 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. κάπαρη
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμενο
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 40 γρ. ελιές πράσινες με κόλιανδρο & μάραθο ΕΔΕΜ
  • 65 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μακαρόνι κοφτό, βρασμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για το μαγειρεμένο χταπόδι

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • αλάτι

Για τη χταποδοσαλάτα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

Για το μαγειρεμένο χταπόδι

Τοποθετούμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει στον βαθμό της αρεσκείας μας. Αφήνουμε το χταπόδι να κρυώσει, το σουρώνουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.

Tip: Για να γίνει το χταπόδι μαλακό και ζουμερό, σε περίπτωση που το αγοράσετε φρέσκο μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες πριν το μαγειρέψετε. Αν το αγοράσετε κατεψυγμένο, το αποψύχετε και το μαγειρεύετε αμέσως.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER