Σπαγγέτι καρμπονάρα Σπαγγέτι καρμπονάρα

Σπαγγέτι καρμπονάρα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (14 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα σπαγγέτι καρμπονάρα

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 125 γρ. πανσέτα αλλαντικό, σε μέτριο ζουλιέν
  • 125 γρ. guanciale, σε μέτριο ζουλιέν
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 6 κρόκους αυγού
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • παρμεζάνα, τριμμένη για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα σπαγγέτι καρμπονάρα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε την πανσέτα και το guanciale και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αποβάλει το λίπος της και να αρχίσει να καραμελώνει. Ρίχνουμε το σκόρδο, μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε καλά αλατισμένο νερό. Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα μαζί με τους κρόκους μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε 100 γρ. από το νερό των ζυμαρικών μέσα στο μείγμα της παρμεζάνας και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα. Προσθέτουμε στο μείγμα της παρμεζάνας το μείγμα με την πανσέτα και ανακατεύουμε. Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα επαναφέρουμε στην ίδια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, σιγά-σιγά μέσα στα σπαγγέτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.

 

Tip: Σε αρκετές εκδοχές της καρμπονάρα δεν συναντούμε σκόρδο ή κρεμμύδι. Εμείς τα έχουμε συμπεριλάβει αλλά μπορείτε να τα αφήσετε εκτός. Αν δεν βρίσκετε πανσέτα ή guanciale μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπέικον γνωρίζοντας όμως πως αλλάζει η γεύση αρκετά από την αυθεντική καθώς κανένα από τα δύο αλλαντικά της συνταγής δεν είναι καπνιστά όπως το μπέικον.

 

Για τα σπαγγέτι καρμπονάρα

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 125 γρ. πανσέτα αλλαντικό, σε μέτριο ζουλιέν
  • 125 γρ. guanciale, σε μέτριο ζουλιέν
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 6 κρόκους αυγού
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • παρμεζάνα, τριμμένη για το σερβίρισμα

VIDEO DIRECTIONS

Για τα σπαγγέτι καρμπονάρα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε την πανσέτα και το guanciale και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αποβάλει το λίπος της και να αρχίσει να καραμελώνει. Ρίχνουμε το σκόρδο, μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε καλά αλατισμένο νερό. Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα μαζί με τους κρόκους μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε 100 γρ. από το νερό των ζυμαρικών μέσα στο μείγμα της παρμεζάνας και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα. Προσθέτουμε στο μείγμα της παρμεζάνας το μείγμα με την πανσέτα και ανακατεύουμε. Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα επαναφέρουμε στην ίδια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, σιγά-σιγά μέσα στα σπαγγέτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.

 

Tip: Σε αρκετές εκδοχές της καρμπονάρα δεν συναντούμε σκόρδο ή κρεμμύδι. Εμείς τα έχουμε συμπεριλάβει αλλά μπορείτε να τα αφήσετε εκτός. Αν δεν βρίσκετε πανσέτα ή guanciale μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπέικον γνωρίζοντας όμως πως αλλάζει η γεύση αρκετά από την αυθεντική καθώς κανένα από τα δύο αλλαντικά της συνταγής δεν είναι καπνιστά όπως το μπέικον.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER