Μacaroni and cheese Μacaroni and cheese

Μacaroni and cheese

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (69 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα ζυμαρικά

  • 500 γρ. μακαρόνι κοφτό
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα

  • 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 90 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 375 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 120 γρ. τσένταρ, χοντροτριμμένο
  • 75 γρ. γραβιέρα Κρήτης γλυκιά, χοντροτριμμένη
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα ζυμαρικά

Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε.. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα τσάιβς στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Για τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα (αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει έπειτα και τα ζυμαρικά) σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ και σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι αυτά να λιώσουν. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Για τα ζυμαρικά

  • 500 γρ. μακαρόνι κοφτό
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα

  • 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 90 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 375 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 120 γρ. τσένταρ, χοντροτριμμένο
  • 75 γρ. γραβιέρα Κρήτης γλυκιά, χοντροτριμμένη
  • αλάτι

Για τα ζυμαρικά

Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε.. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα τσάιβς στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Για τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα (αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει έπειτα και τα ζυμαρικά) σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ και σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι αυτά να λιώσουν. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner