Καυτερή σάλτσα με κύμινο Καυτερή σάλτσα με κύμινο

Καυτερή σάλτσα με κύμινο

ΓΙΑ 250 ΓΡ. ΣΑΛΤΣΑ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (21 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 8 γρ. πιπεριές  guajillo αφυδατωμένες, σε μέτρια κομμάτια
  • 600 γρ. ντομάτες, ολόκληρες από κονσέρβα
  • 2 γρ. κανέλα ξύλο
  • 100 γρ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 8 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. αλάτι
  • 4 γρ. κύμινο σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μυρίσουν, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη κανέλα, το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 15 με 20 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το κύμινο και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει ελαφρώς.

Στον κάδο του μπλέντερ προσθέτουμε τη σάλτσα και αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία λεία υφή. Περνάμε από σήτα, δοκιμάζουμε τη γεύση και συμπληρώνουμε αλάτι εάν χρειάζεται.

Σερβίρουμε τη σάλτσα είτε ζεστή, είτε κρύα.

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 8 γρ. πιπεριές  guajillo αφυδατωμένες, σε μέτρια κομμάτια
  • 600 γρ. ντομάτες, ολόκληρες από κονσέρβα
  • 2 γρ. κανέλα ξύλο
  • 100 γρ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 8 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. αλάτι
  • 4 γρ. κύμινο σκόνη

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μυρίσουν, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη κανέλα, το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 15 με 20 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το κύμινο και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει ελαφρώς.

Στον κάδο του μπλέντερ προσθέτουμε τη σάλτσα και αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία λεία υφή. Περνάμε από σήτα, δοκιμάζουμε τη γεύση και συμπληρώνουμε αλάτι εάν χρειάζεται.

Σερβίρουμε τη σάλτσα είτε ζεστή, είτε κρύα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner