Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μυρίσουν, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη κανέλα, το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 15 με 20 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το κύμινο και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει ελαφρώς.
Στον κάδο του μπλέντερ προσθέτουμε τη σάλτσα και αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία λεία υφή. Περνάμε από σήτα, δοκιμάζουμε τη γεύση και συμπληρώνουμε αλάτι εάν χρειάζεται.
Σερβίρουμε τη σάλτσα είτε ζεστή, είτε κρύα.
Σχόλια