Για τη σούπα
Σε μια κατσαρόλα, ιδρώνουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι, τα πράσα και το σκόρδο σε μια μικρή ποσότητα από τον ζωμό μέχρι να γίνουν διάφανα και να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, τις γλυκοπατάτες, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Αφαιρούμε το ξύλο της κανέλας και πολτοποιούμε το μείγμα σε μπλέντερ, ή με μπλέντερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα, μέχρι να γίνει αφράτος και λείος πουρές.
Περνάμε το μείγμα από λεπτή σήτα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 8 με 12 ώρες, για να αφήσουμε να αναπτυχθούν οι γεύσεις. Προσθέτουμε το σιρόπι σφένδαμου, το αλάτι και το γάλα στην κρύα σούπα.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε τη σούπα κρύα ή ζεστή και γαρνίρουμε με τη σαντιγί, το αμύγδαλο και τις σταφίδες.
Σχόλια