Μπρουσκέτα από Αρχαία Σπορά Παπαδοπούλου με αυγά ποσέ, αβοκάντο, ντοματίνια και ρόκα Μπρουσκέτα από Αρχαία Σπορά Παπαδοπούλου με αυγά ποσέ, αβοκάντο, ντοματίνια και ρόκα

Μπρουσκέτα από Αρχαία Σπορά Παπαδοπούλου με αυγά ποσέ, αβοκάντο, ντοματίνια και ρόκα

Για 2 μερίδες 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (2 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη μπρουσκέτα από Αρχαία σπορά Παπαδοπούλου με αυγά ποσέ, αβοκάντο, ντοματίνια και ρόκα

  • 2 φέτες ψωμί Αρχαία σπορά ολικής Παπαδοπούλου
  • 110 γρ. αβοκάντο ντιπ
  • 65 γρ.  ντοματίνια, κομμένα σε φέτες
  • 2 αυγά, ποσέ
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. μπέικον, ψημένο, κομμένο σε λωρίδες
  • ρόκα baby
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο

Για το αβοκάντο ντιπ

  • 80 γρ. αβοκάντο, ώριμο, καθαρισμένο
  • 20 γρ. ντομάτα κονκασέ, σε μικρό καρέ
  • 10 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. χυμός λάιμ
  • 4 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για το αυγό ποσέ

  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο

Για το ψημένο μπέικον

  • 40 γρ. μπέικον, σε φέτα 0,5 εκ.
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μπρουσκέτα από Αρχαία σπορά Παπαδοπούλου με αυγά ποσέ, αβοκάντο, ντοματίνια και ρόκα

Σε ένα ταψί στρώνουμε τις φέτες ψωμιού Αρχαία σπορά Παπαδοπούλου , τις λαδώνουμε και τις φρυγανίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170οC για περίπου 6 με 8 λεπτά.

Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε το φρυγανισμένο ψωμί, τοποθετούμε το ντιπ αβοκάντο, τα ντοματίνια, το αυγό ποσέ και το ψημένο μπέικον. Γαρνίρουμε με τη baby ρόκα, λίγο ελαιόλαδο και το μαύρο πιπέρι.
 

Για το αβοκάντο ντιπ

Σ’ ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο και το πολτοποιούμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.

Για το αυγό ποσέ

Για κάθε αυγό ξεχωριστά, στρώνουμε το εσωτερικό από μια κούπα του καφέ με αρκετό σελοφάν ώστε οι άκρες του να εξέχουν από τα χείλη. Αλείφουμε το σελοφάν με ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγο αλάτι, σπάμε το αυγό προσεκτικά, το ρίχνουμε μέσα στο σελοφάν και προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμη. Τραβάμε το σελοφάν έξω από την κούπα και ενώνοντας τις άκρες το στρίβουμε ώστε να σφίξει. Βγάζουμε όσο περισσότερο αέρα μπορούμε και δένουμε κόμπο το σελοφάν κοντά στο αυγό.

Τοποθετούμε το αυγό με το σελοφάν σε μια κατσαρόλα με νερό που είναι λίγο πριν το βρασμό και μαγειρεύουμε για περίπου 6 λεπτά, ώστε να σφίξει το ασπράδι και να παραμείνει μελάτο στο εσωτερικό του.

Για το ψημένο μπέικον

Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το μπέικον και από τις δύο πλευρές με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει σκούρο καφετί χρώμα. Το αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε λωρίδες.

Για τη μπρουσκέτα από Αρχαία σπορά Παπαδοπούλου με αυγά ποσέ, αβοκάντο, ντοματίνια και ρόκα

  • 2 φέτες ψωμί Αρχαία σπορά ολικής Παπαδοπούλου
  • 110 γρ. αβοκάντο ντιπ
  • 65 γρ.  ντοματίνια, κομμένα σε φέτες
  • 2 αυγά, ποσέ
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. μπέικον, ψημένο, κομμένο σε λωρίδες
  • ρόκα baby
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο

Για το αβοκάντο ντιπ

  • 80 γρ. αβοκάντο, ώριμο, καθαρισμένο
  • 20 γρ. ντομάτα κονκασέ, σε μικρό καρέ
  • 10 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. χυμός λάιμ
  • 4 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για το αυγό ποσέ

  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο

Για το ψημένο μπέικον

  • 40 γρ. μπέικον, σε φέτα 0,5 εκ.
  • ελαιόλαδο

Για τη μπρουσκέτα από Αρχαία σπορά Παπαδοπούλου με αυγά ποσέ, αβοκάντο, ντοματίνια και ρόκα

Σε ένα ταψί στρώνουμε τις φέτες ψωμιού Αρχαία σπορά Παπαδοπούλου , τις λαδώνουμε και τις φρυγανίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170οC για περίπου 6 με 8 λεπτά.

Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε το φρυγανισμένο ψωμί, τοποθετούμε το ντιπ αβοκάντο, τα ντοματίνια, το αυγό ποσέ και το ψημένο μπέικον. Γαρνίρουμε με τη baby ρόκα, λίγο ελαιόλαδο και το μαύρο πιπέρι.
 

Για το αβοκάντο ντιπ

Σ’ ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο και το πολτοποιούμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.

Για το αυγό ποσέ

Για κάθε αυγό ξεχωριστά, στρώνουμε το εσωτερικό από μια κούπα του καφέ με αρκετό σελοφάν ώστε οι άκρες του να εξέχουν από τα χείλη. Αλείφουμε το σελοφάν με ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγο αλάτι, σπάμε το αυγό προσεκτικά, το ρίχνουμε μέσα στο σελοφάν και προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμη. Τραβάμε το σελοφάν έξω από την κούπα και ενώνοντας τις άκρες το στρίβουμε ώστε να σφίξει. Βγάζουμε όσο περισσότερο αέρα μπορούμε και δένουμε κόμπο το σελοφάν κοντά στο αυγό.

Τοποθετούμε το αυγό με το σελοφάν σε μια κατσαρόλα με νερό που είναι λίγο πριν το βρασμό και μαγειρεύουμε για περίπου 6 λεπτά, ώστε να σφίξει το ασπράδι και να παραμείνει μελάτο στο εσωτερικό του.

Για το ψημένο μπέικον

Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το μπέικον και από τις δύο πλευρές με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει σκούρο καφετί χρώμα. Το αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε λωρίδες.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ