
VIDEO DIRECTIONS
Για τους κεφτέδες
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε τα λαχανικά. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε σε κεφτέδες των 50 γραμμαρίων. Ψήνουμε τους κεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι οι κεφτέδες να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να μαγειρευτούν.
Για το σάντουιτς
Κόβουμε τα ψωμιά στη μέση κατά μήκος, τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα φρυγανίζουμε σε δυνατό φούρνο. Παίρνουμε το κάτω μέρος του ψωμιού και ρίχνουμε salsa ντομάτας. Από πάνω τοποθετούμε τους κεφτέδες, τη μοτσαρέλα και ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε βάζοντας από πάνω το μείγμα της ντομάτας και το άλλο κομμάτι του ψωμιού.
TIP: Μπορείτε να προσθέσετε σπιτικά πατατάκια.
Για τη συνοδευτική salsa ντομάτας
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
Σχόλια