Για τα burger γαλοπούλα
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον ανακατεύοντας προσεκτικά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσει καλά. Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Αποσύρουμε σε ένα σκεύος και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Τοποθετούμε στον κάδο του μπλέντερ το μείγμα του κρεμμυδιού και αλέθουμε καλά. Ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε. Αλατίζουμε, ζυμώνουμε καλά και με τη βοήθεια ενός κουπάτ, φορμάρουμε burgers των 200 γρ.
Για τη μαγιονέζα κράνμπερι
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό με τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε τα κράνμπερι και αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν. Σουρώνουμε τα κράνμπερι από το σιρόπι και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα φράουλα και αναμειγνύουμε. Αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο νερό με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Για το τελείωμα του πιάτου
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπιφτέκια, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, κρατώντας τα μπιφτέκια ζουμερά, για περίπου 10 λεπτά.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τοποθετούμε τα ψωμάκια του burger από την εσωτερική τους πλευρά και τα ψήνουμε για 1-2 λεπτά. Αλείφουμε τα κομμάτια του ψωμιού με τη μαγιονέζα κράνμπερι και στρώνουμε κάθε ψωμάκι με λίγο iceberg, μια φέτα μπέικον, μια φέτα τυρί τσένταρ και ένα burger.
Σχόλια