Σαλάτα Φρεσκούλης παραδοσιακή, με φράουλες, γκοργκοντζόλα και προσούτο Σαλάτα Φρεσκούλης παραδοσιακή, με φράουλες, γκοργκοντζόλα και προσούτο

Σαλάτα Φρεσκούλης παραδοσιακή, με φράουλες, γκοργκοντζόλα και προσούτο

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 20 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

 

  • 200 γρ. σαλάτα ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ, παραδοσιακή
  • 60 γρ. φράουλες καθαρισμένες, κομμένες στα 4
  • 30 γρ. προσούτο, κομμένο σε λωρίδες
  • 50 γρ. γκοργκοντζόλα, κομμένη σε κύβους
  • 30 γρ. καρύδια καραμελωμένα 
  • 80 γρ. βινεγκρέτ φράουλα 
  • 10 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • αλάτι

Για τα καραμελωμένα καρύδια

  • 100 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα
  • 20 γρ. γλυκόζη
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ φράουλα

  • 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
  • 25 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • νερό
  • ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Σε ένα πιάτο κρατάμε μία μικρή ποσότητα από τις φράουλες, το προσούτο, την γκοργκοντζόλα, τα καρύδια και τον δυόσμο. Σε  ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας μαζί  αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε από πάνω με τα υλικά που κρατήσαμε.

Για τα καραμελωμένα καρύδια

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά τη γλυκόζη, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ώστε να επικαλυφθούν με τη γλυκόζη. Στρώνουμε τα καρύδια σε ένα ταψί με φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να καραμελώσουν, για 5 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε. 

Για τη βινεγκρέτ φράουλα

Στο κάδο του μπλέντερ χτυπάμε  τη μουστάρδα, τις φράουλες και το ξίδι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο, αραιώνουμε αν χρειάζεται με λίγο κρύο νερό. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Για τη σαλάτα

 

  • 200 γρ. σαλάτα ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ, παραδοσιακή
  • 60 γρ. φράουλες καθαρισμένες, κομμένες στα 4
  • 30 γρ. προσούτο, κομμένο σε λωρίδες
  • 50 γρ. γκοργκοντζόλα, κομμένη σε κύβους
  • 30 γρ. καρύδια καραμελωμένα 
  • 80 γρ. βινεγκρέτ φράουλα 
  • 10 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • αλάτι

Για τα καραμελωμένα καρύδια

  • 100 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα
  • 20 γρ. γλυκόζη
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ φράουλα

  • 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
  • 25 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • νερό
  • ζάχαρη

Για τη σαλάτα

Σε ένα πιάτο κρατάμε μία μικρή ποσότητα από τις φράουλες, το προσούτο, την γκοργκοντζόλα, τα καρύδια και τον δυόσμο. Σε  ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας μαζί  αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε από πάνω με τα υλικά που κρατήσαμε.

Για τα καραμελωμένα καρύδια

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά τη γλυκόζη, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ώστε να επικαλυφθούν με τη γλυκόζη. Στρώνουμε τα καρύδια σε ένα ταψί με φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να καραμελώσουν, για 5 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε. 

Για τη βινεγκρέτ φράουλα

Στο κάδο του μπλέντερ χτυπάμε  τη μουστάρδα, τις φράουλες και το ξίδι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο, αραιώνουμε αν χρειάζεται με λίγο κρύο νερό. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER