Κοτοσαλάτα με κάρι και σταφίδες Κοτοσαλάτα με κάρι και σταφίδες

Κοτοσαλάτα με κάρι και σταφίδες

2 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (31 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την κοτοσαλάτα

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 340 γρ. κοτόπουλο στήθος (κομμένο στη μέση για πιο λεπτό)
  • 100 γρ. σέλερι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 80 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 15 γρ. κάρι, σκόνη
  • 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • μήλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για την κοτοσαλάτα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, μέχρι να ψηθεί μεν, αλλά να είναι ακόμα ζουμερό.  Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ψιλοκόβουμε και το κρυώνουμε στο ψυγείο. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν, παραμένοντας όμως λίγο τραγανά. Τα αλατίζουμε και τα κρυώνουμε καλά. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της κοτοσαλάτας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Για την κοτοσαλάτα

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 340 γρ. κοτόπουλο στήθος (κομμένο στη μέση για πιο λεπτό)
  • 100 γρ. σέλερι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 80 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 15 γρ. κάρι, σκόνη
  • 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • μήλο

VIDEO DIRECTIONS

Για την κοτοσαλάτα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, μέχρι να ψηθεί μεν, αλλά να είναι ακόμα ζουμερό.  Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ψιλοκόβουμε και το κρυώνουμε στο ψυγείο. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν, παραμένοντας όμως λίγο τραγανά. Τα αλατίζουμε και τα κρυώνουμε καλά. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της κοτοσαλάτας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER