Σαλάτα Panzanella Σαλάτα Panzanella

Σαλάτα Panzanella

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (46 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 100 γρ. χωριάτικο ψωμί της προηγούμενης μέρας, κομμένο σε μέτρια καρέ και φρυγανισμένο
  • 200 γρ. ντομάτες, κομμένες σε όγδοα
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 120 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μέτρια καρέ
  • 120 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε μέτρια καρέ
  • 10 αντζούγιες, κομμένες ζουλιέν
  • 40 γρ. κάππαρη
  • 10 γρ. βασιλικό, χοντροκομμένο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμός μιας φρέσκιας ντομάτας
  • 2 γρ. θυμάρι
  • 1 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 10 γρ. σκορδόλαδο
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 50 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αλατίζουμε και σερβίρουμε.

Tips: Μπορείτε, αν θέλετε, να αντικαταστήσετε το ψωμί με παξιμάδι. Επίσης, αν προσθέσετε λίγες ντομάτες ακόμη και αλέσετε τα υλικά σε ένα μπλέντερ, έχετε μια πολύ γευστική και καλοκαιρινή σούπα ντομάτας.

Για το φρυγανισμένο ψωμί

Σε ένα ζεστό τηγάνι με ελαιόλαδο βάζουμε το ψωμί κομμένο σε ακανόνιστα κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι. Μόλις ροδίσει από τη μία πλευρά το ψωμί το γυρίζουμε και από την άλλη. Σε σβησμένη φωτιά προσθέτουμε σκορδόλαδο, πάπρικα και φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι για έξτρα γεύση στο ψωμί.

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε το φρυγανισμένο ψωμί στο κάτω μέρος του πιάτου, από πάνω βάζουμε τη σαλάτα και περιχύνουμε με το ζουμί της σαλάτας. Προσθέτουμε ξερό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για το πιάτο

  • 100 γρ. χωριάτικο ψωμί της προηγούμενης μέρας, κομμένο σε μέτρια καρέ και φρυγανισμένο
  • 200 γρ. ντομάτες, κομμένες σε όγδοα
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 120 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μέτρια καρέ
  • 120 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε μέτρια καρέ
  • 10 αντζούγιες, κομμένες ζουλιέν
  • 40 γρ. κάππαρη
  • 10 γρ. βασιλικό, χοντροκομμένο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμός μιας φρέσκιας ντομάτας
  • 2 γρ. θυμάρι
  • 1 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 10 γρ. σκορδόλαδο
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 50 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αλατίζουμε και σερβίρουμε.

Tips: Μπορείτε, αν θέλετε, να αντικαταστήσετε το ψωμί με παξιμάδι. Επίσης, αν προσθέσετε λίγες ντομάτες ακόμη και αλέσετε τα υλικά σε ένα μπλέντερ, έχετε μια πολύ γευστική και καλοκαιρινή σούπα ντομάτας.

Για το φρυγανισμένο ψωμί

Σε ένα ζεστό τηγάνι με ελαιόλαδο βάζουμε το ψωμί κομμένο σε ακανόνιστα κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι. Μόλις ροδίσει από τη μία πλευρά το ψωμί το γυρίζουμε και από την άλλη. Σε σβησμένη φωτιά προσθέτουμε σκορδόλαδο, πάπρικα και φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι για έξτρα γεύση στο ψωμί.

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε το φρυγανισμένο ψωμί στο κάτω μέρος του πιάτου, από πάνω βάζουμε τη σαλάτα και περιχύνουμε με το ζουμί της σαλάτας. Προσθέτουμε ξερό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER