Λιγκουίνι με όστρακα Λιγκουίνι με όστρακα

Λιγκουίνι με όστρακα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 40 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 40 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 250 γρ. ζωμός από τα αχνιστά όστρακα
  • 200 γρ. όστρακα αχνιστά
  • 120 γρ. βούτυρο, κρύο, σε κύβους
  • 30 γρ. λεμόνι χυμός
  • 40 γρ. μαϊντανός, φύλλα, ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από αυτά που αναγράφονται στις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.

Ζεσταίνουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλατίζουμε ελαφρώς και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρει καστανό χρώμα και να μυρίσει, για 1-2 λεπτά ακόμα.

Δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέγιστο, ρίχνουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά, τον ζωμό από τα όστρακα και τα βρασμένα λιγκουίνι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας με μία τσιμπίδα, μέχρι να συμπυκνωθούν σχεδόν πλήρως τα υγρά και τα ζυμαρικά να φτάσουν στο επιθυμητό μαγείρεμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αχνισμένα όστρακα, το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια δεμένη βουτυράτη σάλτσα.
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και έξτρα χυμό λεμονιού αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

TIPS:
*
Μπορούμε να φτιάξουμε τη συνταγή με όποια όστρακα μας αρέσουν.

*Σε περίπτωση που μετά την προσθήκη του βουτύρου εξακολουθεί η σάλτσα να είναι αρκετά ρευστή μπορούμε να επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει επαρκώς.

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 40 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 250 γρ. ζωμός από τα αχνιστά όστρακα
  • 200 γρ. όστρακα αχνιστά
  • 120 γρ. βούτυρο, κρύο, σε κύβους
  • 30 γρ. λεμόνι χυμός
  • 40 γρ. μαϊντανός, φύλλα, ψιλοκομμένα

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από αυτά που αναγράφονται στις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.

Ζεσταίνουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλατίζουμε ελαφρώς και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρει καστανό χρώμα και να μυρίσει, για 1-2 λεπτά ακόμα.

Δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέγιστο, ρίχνουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά, τον ζωμό από τα όστρακα και τα βρασμένα λιγκουίνι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας με μία τσιμπίδα, μέχρι να συμπυκνωθούν σχεδόν πλήρως τα υγρά και τα ζυμαρικά να φτάσουν στο επιθυμητό μαγείρεμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αχνισμένα όστρακα, το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια δεμένη βουτυράτη σάλτσα.
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και έξτρα χυμό λεμονιού αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

TIPS:
*
Μπορούμε να φτιάξουμε τη συνταγή με όποια όστρακα μας αρέσουν.

*Σε περίπτωση που μετά την προσθήκη του βουτύρου εξακολουθεί η σάλτσα να είναι αρκετά ρευστή μπορούμε να επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει επαρκώς.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner