Energy bar με χουρμάδες και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη Energy bar με χουρμάδες και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη

Energy bar με χουρμάδες και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη

ΓΙΑ 8 ΤΕΜ. ΤΩΝ 70 ΓΡ. 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (1 vote)

ΥΛΙΚΑ

Για το Energy bar με χουρμάδες και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη

  • 150 γρ. Πτι Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη, τριμμένα
  • 280 γρ. πουρές από χουρμά
  • 30 γρ. κολοκυθόσπορος, καβουρδισμένος
  • 30 γρ. βρώμη, καβουρδισμένη
  • 10 γρ. ινδοκάρυδο, τριμμένο
  • 60 γρ. πούδρα από αμύγδαλο και φιστίκι Αιγίνης
  • 30 γρ. φιστίκι Αιγίνης, καβουρδισμένο, χοντροσπασμένο
  • 30 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο, χοντροσπασμένο
  • 30 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι, σε μικρά κομμάτια
  • ινδοκάρυδο, τριμμένο, για την επικάλυψη

Για τον πουρέ από χουρμά

  • 160 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
  • 100 γρ. νερό, για το βράσιμο
  • 80 γρ. ρούμι μαύρο
  • 0,5 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. κανέλα, σε σκόνη
  • 50 γρ. νερό, για το χτύπημα

Για την πούδρα από αμύγδαλο και φιστίκι Αιγίνης

  • 80 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 120 γρ. αμύγδαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το Energy bar με χουρμάδες και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη

Καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς και τη βρώμη σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός του τριμμένου ινδοκάρυδου για την επικάλυψη.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές σφιχτό μείγμα.
Στρώνουμε σε φόρμα σιλικόνης με μακρόστενες θήκες  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, για περίπου 5 λεπτά.
Σε περίπτωση που δε διαθέτουμε φόρμα σιλικόνης, μπορούμε να τις πλάσουμε στο σχήμα που επιθυμούμε,  να τις στρώσουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και να συνεχίσουμε τη διαδικασία με το ψήσιμο.

Αφαιρούμε τις μπάρες από τον φούρνο, τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τις ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια τους με το τριμμένο ινδοκάρυδο.

Για τον πουρέ από χουρμά

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τους χουρμάδες, το νερό, το ρούμι και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά. Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με μεμβράνη το κατσαρολάκι και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φουσκώσουν οι χουρμάδες για περίπου 10 λεπτά.
Στον κάδο του μούλτι προσθέτουμε τον χουρμά με τα υγρά του, το αλάτι, την κανέλα, το νερό και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας σφιχτός πουρές.

Για την πούδρα από αμύγδαλο και φιστίκι Αιγίνης

Καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Στον κάδο του μούλτι προσθέτουμε το αμύγδαλο με το φιστίκι και χτυπάμε δυνατά μέχρι να γίνουν πούδρα.

Για το Energy bar με χουρμάδες και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη

  • 150 γρ. Πτι Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη, τριμμένα
  • 280 γρ. πουρές από χουρμά
  • 30 γρ. κολοκυθόσπορος, καβουρδισμένος
  • 30 γρ. βρώμη, καβουρδισμένη
  • 10 γρ. ινδοκάρυδο, τριμμένο
  • 60 γρ. πούδρα από αμύγδαλο και φιστίκι Αιγίνης
  • 30 γρ. φιστίκι Αιγίνης, καβουρδισμένο, χοντροσπασμένο
  • 30 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο, χοντροσπασμένο
  • 30 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι, σε μικρά κομμάτια
  • ινδοκάρυδο, τριμμένο, για την επικάλυψη

Για τον πουρέ από χουρμά

  • 160 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
  • 100 γρ. νερό, για το βράσιμο
  • 80 γρ. ρούμι μαύρο
  • 0,5 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. κανέλα, σε σκόνη
  • 50 γρ. νερό, για το χτύπημα

Για την πούδρα από αμύγδαλο και φιστίκι Αιγίνης

  • 80 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 120 γρ. αμύγδαλο

Για το Energy bar με χουρμάδες και Πτι Μπερ Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη

Καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς και τη βρώμη σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός του τριμμένου ινδοκάρυδου για την επικάλυψη.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές σφιχτό μείγμα.
Στρώνουμε σε φόρμα σιλικόνης με μακρόστενες θήκες  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, για περίπου 5 λεπτά.
Σε περίπτωση που δε διαθέτουμε φόρμα σιλικόνης, μπορούμε να τις πλάσουμε στο σχήμα που επιθυμούμε,  να τις στρώσουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και να συνεχίσουμε τη διαδικασία με το ψήσιμο.

Αφαιρούμε τις μπάρες από τον φούρνο, τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τις ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια τους με το τριμμένο ινδοκάρυδο.

Για τον πουρέ από χουρμά

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τους χουρμάδες, το νερό, το ρούμι και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά. Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με μεμβράνη το κατσαρολάκι και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φουσκώσουν οι χουρμάδες για περίπου 10 λεπτά.
Στον κάδο του μούλτι προσθέτουμε τον χουρμά με τα υγρά του, το αλάτι, την κανέλα, το νερό και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας σφιχτός πουρές.

Για την πούδρα από αμύγδαλο και φιστίκι Αιγίνης

Καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Στον κάδο του μούλτι προσθέτουμε το αμύγδαλο με το φιστίκι και χτυπάμε δυνατά μέχρι να γίνουν πούδρα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER