
Για τα μπουρεκάκια
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια, μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα και αποσύρουμε σ ένα σκεύος. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα πράσα, μαγειρεύουμε και αλατίζουμε, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διαφανή, για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να 'μυρίσει' το σκόρδο, για 1-2 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε το μείγμα σ' ένα μπολ, προσθέτουμε το θυμάρι, τα μανιτάρια και τα τυριά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση, αν χρειάζεται. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε 30 λωρίδες, πλάτους 16 εκ.
Τοποθετούμε μια λωρίδα στον πάγκο εργασίας. Βουτυρώνουμε με το πινέλο όλο το μήκος της, σκεπάζουμε μ' ένα δεύτερο φύλλο (λωρίδα) και βουτυρώνουμε ξανά. (Κρατάμε τις υπόλοιπες λωρίδες σκεπασμένες με ένα πανί) Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση, στο κάτω μέρος του φύλλου. Διπλώνουμε τη δεξιά και αριστερή πλευρά του φύλλου προς τα μέσα, σχηματίζοντας έναν φάκελο. Έπειτα, τυλίγουμε τη γέμιση προς τα επάνω, μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της λωρίδας και να σχηματιστεί ένα ρολό.
Αλείφουμε το ρολό με χτυπημένο αβγό και τοποθετούμε σ' ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό, για 15 λεπτά περίπου.
Σχόλια