Μπουρεκάκια με πράσο, μανιτάρια και τυριά Μπουρεκάκια με πράσο, μανιτάρια και τυριά

Μπουρεκάκια με πράσο, μανιτάρια και τυριά

ΓΙΑ 24-26 ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
FiveStar: 
Average: 4.6 (41 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπουρεκάκια

  • 800 γρ. πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε φέτες
  • 15 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 50 γρ. φέτα, τρίμα
  • 50 γρ. ανθότυρο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο
  • 400 γρ φύλλο κρούστας
  • 2 αυγά, χτυπημένα, για το άλειμμα του φύλλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μπουρεκάκια

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε τα μανιτάρια, μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα και αποσύρουμε σ ένα σκεύος. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα πράσα, μαγειρεύουμε και αλατίζουμε, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διαφανή, για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να 'μυρίσει' το σκόρδο, για 1-2 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε το μείγμα σ' ένα μπολ, προσθέτουμε το θυμάρι, τα μανιτάρια και τα τυριά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση, αν χρειάζεται. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε 30 λωρίδες, πλάτους 16 εκ.

Τοποθετούμε μια λωρίδα στον πάγκο εργασίας. Βουτυρώνουμε με το πινέλο όλο το μήκος της, σκεπάζουμε μ' ένα δεύτερο φύλλο (λωρίδα) και βουτυρώνουμε ξανά. (Κρατάμε τις υπόλοιπες λωρίδες σκεπασμένες με ένα πανί) Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση, στο κάτω μέρος του φύλλου. Διπλώνουμε τη δεξιά και αριστερή πλευρά του φύλλου προς τα μέσα, σχηματίζοντας έναν φάκελο. Έπειτα, τυλίγουμε τη γέμιση προς τα επάνω, μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της λωρίδας και να σχηματιστεί ένα ρολό.

Αλείφουμε το ρολό με χτυπημένο αβγό και τοποθετούμε σ' ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό, για 15 λεπτά περίπου.

Για τα μπουρεκάκια

  • 800 γρ. πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε φέτες
  • 15 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 50 γρ. φέτα, τρίμα
  • 50 γρ. ανθότυρο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο
  • 400 γρ φύλλο κρούστας
  • 2 αυγά, χτυπημένα, για το άλειμμα του φύλλου

Για τα μπουρεκάκια

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε τα μανιτάρια, μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα και αποσύρουμε σ ένα σκεύος. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα πράσα, μαγειρεύουμε και αλατίζουμε, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διαφανή, για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να 'μυρίσει' το σκόρδο, για 1-2 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε το μείγμα σ' ένα μπολ, προσθέτουμε το θυμάρι, τα μανιτάρια και τα τυριά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση, αν χρειάζεται. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε 30 λωρίδες, πλάτους 16 εκ.

Τοποθετούμε μια λωρίδα στον πάγκο εργασίας. Βουτυρώνουμε με το πινέλο όλο το μήκος της, σκεπάζουμε μ' ένα δεύτερο φύλλο (λωρίδα) και βουτυρώνουμε ξανά. (Κρατάμε τις υπόλοιπες λωρίδες σκεπασμένες με ένα πανί) Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση, στο κάτω μέρος του φύλλου. Διπλώνουμε τη δεξιά και αριστερή πλευρά του φύλλου προς τα μέσα, σχηματίζοντας έναν φάκελο. Έπειτα, τυλίγουμε τη γέμιση προς τα επάνω, μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της λωρίδας και να σχηματιστεί ένα ρολό.

Αλείφουμε το ρολό με χτυπημένο αβγό και τοποθετούμε σ' ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό, για 15 λεπτά περίπου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ