Ανάμεικτη σαλάτα με αβοκάντο, φέτα, φινόκιο και λεμόνι Ανάμεικτη σαλάτα με αβοκάντο, φέτα, φινόκιο και λεμόνι

Ανάμεικτη σαλάτα με αβοκάντο, φέτα, φινόκιο και λεμόνι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.1 (7 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 425 γρ. Ιταλική σαλάτα ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 70 γρ. φασολάκια, βρασμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 60 γρ. καρότο, χοντρό τριμμένο
  • 60 γρ. ραπανάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 90 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 90 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 10 γρ. φύλλα δυόσμου, ολόκληρα ή χοντροκομμένα
  • 10 γρ. φύλλα μαϊντανού, ολόκληρα ή χοντροκομμένα
  • 10 γρ. φύλλα άνηθου, ολόκληρα ή χοντροκομμένα
  • 120 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
  • 15 γρ. παξιμάδια, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι και μέλι

  • 360 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 90 γρ. χυμός λεμόνι
  • 40 γρ. μέλι
  • 50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 50 γρ. νερό ή όσο χρειαστεί
  • 8 γρ. ξύσμα λεμόνι (περίπου 1 λεμόνι)
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Τοποθετούμε το μίγμα σαλατικών σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 70 γρ. βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε ώστε ή σαλάτα να είναι νόστιμη και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγη βινεγκρέτ ακόμα. Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αβοκάντο και τη φέτα, αλατίζουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Αναμιγνύουμε το μίγμα σαλατικών με τα λαχανικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε. Βάζουμε τη φέτα και το αβοκάντο πάνω στη σαλάτα.


*Η διαδικασία με τα 2 μπολ διευκολύνει ώστε να ανακατέψουμε πιο ομαλά τη σαλάτα και να είναι γευστικά όλα τα υλικά. Φυσικά μπορεί να παρακαμφθεί αυτό το στάδιο και να ανακατευθούν όλα μαζί.

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι και μέλι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σίγα σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

*Η ποσότητα της βινεγκρέτ είναι μεγαλύτερη από αυτή που θα χρειαστεί για τη σαλάτα. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα τουλάχιστον και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές ακόμα εφαρμογές όπως ως σάλτσα για ψητά κρέατα, ψάρια και λαχανικά.

 

Για τη σαλάτα

  • 425 γρ. Ιταλική σαλάτα ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 70 γρ. φασολάκια, βρασμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 60 γρ. καρότο, χοντρό τριμμένο
  • 60 γρ. ραπανάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 90 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 90 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 10 γρ. φύλλα δυόσμου, ολόκληρα ή χοντροκομμένα
  • 10 γρ. φύλλα μαϊντανού, ολόκληρα ή χοντροκομμένα
  • 10 γρ. φύλλα άνηθου, ολόκληρα ή χοντροκομμένα
  • 120 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
  • 15 γρ. παξιμάδια, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι και μέλι

  • 360 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 90 γρ. χυμός λεμόνι
  • 40 γρ. μέλι
  • 50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 50 γρ. νερό ή όσο χρειαστεί
  • 8 γρ. ξύσμα λεμόνι (περίπου 1 λεμόνι)
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

Τοποθετούμε το μίγμα σαλατικών σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 70 γρ. βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε ώστε ή σαλάτα να είναι νόστιμη και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγη βινεγκρέτ ακόμα. Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αβοκάντο και τη φέτα, αλατίζουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Αναμιγνύουμε το μίγμα σαλατικών με τα λαχανικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε. Βάζουμε τη φέτα και το αβοκάντο πάνω στη σαλάτα.


*Η διαδικασία με τα 2 μπολ διευκολύνει ώστε να ανακατέψουμε πιο ομαλά τη σαλάτα και να είναι γευστικά όλα τα υλικά. Φυσικά μπορεί να παρακαμφθεί αυτό το στάδιο και να ανακατευθούν όλα μαζί.

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι και μέλι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σίγα σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

*Η ποσότητα της βινεγκρέτ είναι μεγαλύτερη από αυτή που θα χρειαστεί για τη σαλάτα. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα τουλάχιστον και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές ακόμα εφαρμογές όπως ως σάλτσα για ψητά κρέατα, ψάρια και λαχανικά.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER