Για τη σαλάτα
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε.
Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι
Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του πορτοκαλιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/4 της ποσότητας.
Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα και το συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.
Προσθέτουμε το ξύσμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
Σχόλια