Αρνίσια παϊδάκια σχάρας με δυόσμο και βούτυρο τσίλι Αρνίσια παϊδάκια σχάρας με δυόσμο και βούτυρο τσίλι

Αρνίσια παϊδάκια σχάρας με δυόσμο και βούτυρο τσίλι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 90 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (25 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα αρνίσια παϊδάκια

  • 16 τμχ. αρνίσια παϊδάκια
  • 20 γρ. δυόσμο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. σκόρδο, σκελίδες
  • αλάτι

Για το βούτυρο τσίλι

  • 250 γρ. βούτυρο, μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 8 γρ. πιπεριά τσίλι, σε σκόνη
  • 2 γρ. κύμινο
  • 4 γρ. πάπρικα
  • 5 γρ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 4 γρ. σάλτσα Worcestershre
  • 1 γρ. ταμπάσκο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα αρνίσια παϊδάκια

Μαρινάρουμε το κρέας με το δυόσμο, το ελαιόλαδο και το σκόρδο για 12 ώρες. Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τα παϊδάκια από το λάδι, αλατίζουμε και ψήνουμε στη σχάρα ή σε τηγάνι με ραβδώσεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να είναι μαγειρεμένα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και βάζουμε ένα κομμάτι βούτυρο σε κάθε παϊδάκι. Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 160οC για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Για το βούτυρο τσίλι

Σε έναν κάδο του μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και με το εξάρτημα του γάντζου χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε το βούτυρο σε μεμβράνη, το τυλίγουμε ώστε να σχηματιστει ένα ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Πριν από τη χρήση του, κόβουμε το βούτυρο σε φέτες πάχους 2 εκ.

Για τα αρνίσια παϊδάκια

  • 16 τμχ. αρνίσια παϊδάκια
  • 20 γρ. δυόσμο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. σκόρδο, σκελίδες
  • αλάτι

Για το βούτυρο τσίλι

  • 250 γρ. βούτυρο, μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 8 γρ. πιπεριά τσίλι, σε σκόνη
  • 2 γρ. κύμινο
  • 4 γρ. πάπρικα
  • 5 γρ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 4 γρ. σάλτσα Worcestershre
  • 1 γρ. ταμπάσκο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τα αρνίσια παϊδάκια

Μαρινάρουμε το κρέας με το δυόσμο, το ελαιόλαδο και το σκόρδο για 12 ώρες. Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τα παϊδάκια από το λάδι, αλατίζουμε και ψήνουμε στη σχάρα ή σε τηγάνι με ραβδώσεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να είναι μαγειρεμένα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και βάζουμε ένα κομμάτι βούτυρο σε κάθε παϊδάκι. Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 160οC για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Για το βούτυρο τσίλι

Σε έναν κάδο του μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και με το εξάρτημα του γάντζου χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε το βούτυρο σε μεμβράνη, το τυλίγουμε ώστε να σχηματιστει ένα ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Πριν από τη χρήση του, κόβουμε το βούτυρο σε φέτες πάχους 2 εκ.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner