Eggplant Parmesan Eggplant Parmesan

Eggplant Parmesan

Για 4 μερίδες 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • παναρισμένη μελιτζάνα
  • 20 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, σε φέτες
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 400 γρ. σάλτσα τομάτας
  • 20 γρ. βασιλικός, φύλλα, χοντροκομμένα

Για την παναρισμένη μελιτζάνα

  • 400 γρ. μελιτζάνα, καθαρισμένη, σε χοντρές φέτες κατά μήκος
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. αυγά, χτυπημένα
  • 150 γρ. πάνκο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Μοιράζουμε πάνω από κάθε τηγανισμένη μελιτζάνα με τη σειρά το σκόρδο, τη μοτσαρέλα, τα μισά φύλλα βασιλικού και πασπαλίζουμε τη μισή παρμεζάνα. Μεταφέρουμε τις στρωμένες μελιτζάνες σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Σερβίρουμε σε ρηχά πιάτα, μοιράζουμε τη σάλτσα τομάτας, τοποθετούμε από πάνω μία μελιτζάνα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Για την παναρισμένη μελιτζάνα

Αλατίζουμε καλά τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές. Αλατίζουμε εξίσου καλά το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και το πάνκο. Πανάρουμε τις φέτες της μελιτζάνας περνώντας τες διαδοχικά από το αλεύρι, το αυγό και το πάνκο, φροντίζοντας να τινάσουμε καλά ενδιάμεσα από κάθε στάδιο. Αν επιθυμούμε πιο χοντρό πανάρισμα και πιο χοντρό αποτέλεσμα ξανά περνάμε από το αυγό και το πάνκο για δεύτερη φορά.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε όταν βάλουμε τις μελιτζάνες το λάδι να φτάνει μέχρι τη μέση του ύψους κάθε φέτας. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν έντονο καστανό χρώμα και να κάνει κρούστα πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη. Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από το τηγάνι και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για το πιάτο

  • παναρισμένη μελιτζάνα
  • 20 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, σε φέτες
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 400 γρ. σάλτσα τομάτας
  • 20 γρ. βασιλικός, φύλλα, χοντροκομμένα

Για την παναρισμένη μελιτζάνα

  • 400 γρ. μελιτζάνα, καθαρισμένη, σε χοντρές φέτες κατά μήκος
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. αυγά, χτυπημένα
  • 150 γρ. πάνκο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Μοιράζουμε πάνω από κάθε τηγανισμένη μελιτζάνα με τη σειρά το σκόρδο, τη μοτσαρέλα, τα μισά φύλλα βασιλικού και πασπαλίζουμε τη μισή παρμεζάνα. Μεταφέρουμε τις στρωμένες μελιτζάνες σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Σερβίρουμε σε ρηχά πιάτα, μοιράζουμε τη σάλτσα τομάτας, τοποθετούμε από πάνω μία μελιτζάνα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Για την παναρισμένη μελιτζάνα

Αλατίζουμε καλά τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές. Αλατίζουμε εξίσου καλά το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και το πάνκο. Πανάρουμε τις φέτες της μελιτζάνας περνώντας τες διαδοχικά από το αλεύρι, το αυγό και το πάνκο, φροντίζοντας να τινάσουμε καλά ενδιάμεσα από κάθε στάδιο. Αν επιθυμούμε πιο χοντρό πανάρισμα και πιο χοντρό αποτέλεσμα ξανά περνάμε από το αυγό και το πάνκο για δεύτερη φορά.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε όταν βάλουμε τις μελιτζάνες το λάδι να φτάνει μέχρι τη μέση του ύψους κάθε φέτας. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν έντονο καστανό χρώμα και να κάνει κρούστα πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη. Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από το τηγάνι και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner