Αρωματικό πιλάφι - Μύρωνας Στρατής Αρωματικό πιλάφι - Μύρωνας Στρατής

Αρωματικό πιλάφι - Μύρωνας Στρατής

Για 4 μερίδες 15 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (7 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιλάφι

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 5 γρ. μπούκοβο
  • 6 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 3 γρ. πράσινο κάρδαμο
  • 350 γρ. ρύζι για σπυρωτό πιλάφι
  • 1100 γρ. ζωμός κοτόπουλο ή νερό
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. λεμόνι, χυμός
  • 10 γρ. λεμόνι, ξύσμα
 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιλάφι

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, για 3’- 4’ λεπτά περίπου.  Προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και μαγειρεύουμε για 1’ λεπτό ακόμη.  Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπούκοβο και το ρύζι. Μόλις το σκόρδο μυρίσει σβήνουμε με τον μισό χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.


Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο, λίγο αλάτι και τον κάρδαμο. Σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30’ λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι. Βγάζουμε το πιλάφι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.


Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα με το γούστο μας και σερβίρουμε.

Για το πιλάφι

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 5 γρ. μπούκοβο
  • 6 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 3 γρ. πράσινο κάρδαμο
  • 350 γρ. ρύζι για σπυρωτό πιλάφι
  • 1100 γρ. ζωμός κοτόπουλο ή νερό
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. λεμόνι, χυμός
  • 10 γρ. λεμόνι, ξύσμα
 

 

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιλάφι

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, για 3’- 4’ λεπτά περίπου.  Προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και μαγειρεύουμε για 1’ λεπτό ακόμη.  Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπούκοβο και το ρύζι. Μόλις το σκόρδο μυρίσει σβήνουμε με τον μισό χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.


Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο, λίγο αλάτι και τον κάρδαμο. Σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30’ λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι. Βγάζουμε το πιλάφι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.


Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα με το γούστο μας και σερβίρουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner