Μπισκότι με πορτοκάλι και αμύγδαλο

Μπισκότι με πορτοκάλι και αμύγδαλο

ΓΙΑ 500 ΓΡ. 75 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (36 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπισκότι

  • 55 γρ. βούτυρο, κρύο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 γρ. αλάτι
  • 3 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 5 γρ. λικέρ πορτοκάλι
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 70 γρ. πολέντα
  • 165 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 140 γρ. αμύγδαλο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μπισκότι

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την πολέντα, το αμύγδαλο και το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε το αυγό, χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση.

Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκάλι και το λικέρ και ανακατεύουμε.

Πλάθουμε το ζυμάρι σε δύο κομμάτια των 250 γρ. και τους δίνουμε τη μορφή μπαστουνιού.

Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη και τοποθετούμε το ζυμάρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20 λεπτά περίπου.

Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπαστούνια να κρυώσουν για 15 λεπτά περίπου.

Με ένα πριονωτό μαχαίρι τα κόβουμε προσεκτικά σε φέτες πάχους 1,5 εκ. και απλώνουμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη.

Ψήνουμε στους 160°C μέχρι τα μπισκότι να γίνουν τραγανά.

Για τα μπισκότι

  • 55 γρ. βούτυρο, κρύο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 γρ. αλάτι
  • 3 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 5 γρ. λικέρ πορτοκάλι
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 70 γρ. πολέντα
  • 165 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 140 γρ. αμύγδαλο, ψιλοκομμένο

Για τα μπισκότι

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την πολέντα, το αμύγδαλο και το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε το αυγό, χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση.

Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκάλι και το λικέρ και ανακατεύουμε.

Πλάθουμε το ζυμάρι σε δύο κομμάτια των 250 γρ. και τους δίνουμε τη μορφή μπαστουνιού.

Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη και τοποθετούμε το ζυμάρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20 λεπτά περίπου.

Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπαστούνια να κρυώσουν για 15 λεπτά περίπου.

Με ένα πριονωτό μαχαίρι τα κόβουμε προσεκτικά σε φέτες πάχους 1,5 εκ. και απλώνουμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη.

Ψήνουμε στους 160°C μέχρι τα μπισκότι να γίνουν τραγανά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner