Ψωμί μπίρας με μπέικον Ψωμί μπίρας με μπέικον

Ψωμί μπίρας με μπέικον

ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ 32X10 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.9 (25 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το ψωμί μπύρας

  • 30 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 55 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 330 γρ. μπίρα ξανθιά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. πολέντα
  • 245 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 18 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 50 γρ. κρεμμύδι καραμελωμένο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. μπέικον μπρουνουάζ, σοτέ
  • 5 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το ψωμί μπύρας

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μαγειρεύουμε το μπέικον. Αφήνουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό και να απορροφήσει το λίπος του. Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό, σε υψηλή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Αφού αλλάξουμε το φτερό και βάλουμε το σύρμα, προσθέτουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μίξερ. Στη συνέχεια βάζουμε στο μίξερ και την πολέντα. Κόβουμε το μπέικον και το καραμελωμένο κρεμμύδι σε ακόμα μικρότερα κομμάτια και προσθέτουμε και το λίπος του μπέικον από το τηγάνι στο μείγμα που βρίσκεται στο μίξερ. Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 40 λεπτά περίπου μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του ψωμιού. Αποσύρουμε και τοποθετούμε το ψωμί σε σχάρα για να κρυώσει.

Για το ψωμί μπύρας

  • 30 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 55 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 330 γρ. μπίρα ξανθιά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. πολέντα
  • 245 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 18 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 50 γρ. κρεμμύδι καραμελωμένο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. μπέικον μπρουνουάζ, σοτέ
  • 5 γρ. αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το ψωμί μπύρας

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μαγειρεύουμε το μπέικον. Αφήνουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό και να απορροφήσει το λίπος του. Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό, σε υψηλή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Αφού αλλάξουμε το φτερό και βάλουμε το σύρμα, προσθέτουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μίξερ. Στη συνέχεια βάζουμε στο μίξερ και την πολέντα. Κόβουμε το μπέικον και το καραμελωμένο κρεμμύδι σε ακόμα μικρότερα κομμάτια και προσθέτουμε και το λίπος του μπέικον από το τηγάνι στο μείγμα που βρίσκεται στο μίξερ. Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 40 λεπτά περίπου μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του ψωμιού. Αποσύρουμε και τοποθετούμε το ψωμί σε σχάρα για να κρυώσει.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER