Κρεμμύδι καραμελωμένο Κρεμμύδι καραμελωμένο

Κρεμμύδι καραμελωμένο

ΓΙΑ 400 ΓΡ. ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (92 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το καραμελωμένο κρεμμύδι

 

  • 1600 γρ. κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το καραμελωμένο κρεμμύδι

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά.

Αλατίζουμε και συνεχίζουμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα, και τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη. Την αφήνουμε να καραμελώσει, σβήνουμε με το ξίδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το ξίδι και να μαλακώσει το κρεμμύδι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Κρυώνουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Tip:

*Μπορούμε να αποθηκεύσουμε το καραμελωμένο κρεμμύδι στο ψυγείο για 7 μέρες και 3 μήνες στη κατάψυξη.

Για το καραμελωμένο κρεμμύδι

 

  • 1600 γρ. κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι

 

VIDEO DIRECTIONS

Για το καραμελωμένο κρεμμύδι

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά.

Αλατίζουμε και συνεχίζουμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα, και τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη. Την αφήνουμε να καραμελώσει, σβήνουμε με το ξίδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το ξίδι και να μαλακώσει το κρεμμύδι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Κρυώνουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Tip:

*Μπορούμε να αποθηκεύσουμε το καραμελωμένο κρεμμύδι στο ψυγείο για 7 μέρες και 3 μήνες στη κατάψυξη.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER