Νηστίσιμη κρέμα καραμελέ Νηστίσιμη κρέμα καραμελέ

Νηστίσιμη κρέμα καραμελέ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 90 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (5 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 4 τεμ. κρέμα καραμελέ
  • 40 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλιου

Για την κρέμα καραμελέ

  • 600 γρ. ρόφημα βρώμης
  • 2 γρ. κανέλα ξύλο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. κορν φλάουρ
  • 1,5 γρ. αγάρ
  • 5 γρ. πάστα βανίλια
  • 3 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. ελαιόλαδο

Για την καραμέλα

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. νερό, ζεστό
  • 3 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Με ένα μαχαιράκι ξεκολλάμε την κρέμα καραμελέ από τα τοιχώματα του σκεύους της, τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω από το σκεύος της κρέμας και αναποδογυρίζουμε. Γαρνίρουμε με τα φουντούκια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Για την κρέμα καραμελέ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρόφημα βρώμης, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις δούμε ότι το μείγμα πήζει, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε το ξύλο της κανέλας από την κατσαρόλα και με μία κουτάλα ρίχνουμε αμέσως το μείγμα της κρέμας στις φόρμες με την καραμέλα που έχουμε προετοιμάσει, κρατώντας από πάνω τους ένα κουτάλι ανάποδα, οδηγώντας το μείγμα της κρέμας στα τοιχώματα για να στρωθεί ομοιόμορφα πάνω από την καραμέλα. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα, για περίπου 1 ώρα.

Για την καραμέλα

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία λιώνουμε καλά τη ζάχαρη σε δόσεις μέχρι να πάρει καστανό χρώμα και να γίνει καραμέλα. Προσθέτουμε το ζεστό νερό, το αλάτι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα, μέχρι να λιώσει πλήρως η καραμέλα και να έχουμε ένα σκούρο σιρόπι.
Μοιράζουμε σε πυρίμαχα σκεύη της αρεσκείας μας (περίπου 25γρ./σκεύος) και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

*Tip: Μπορούμε για ευκολία να μεταφέρουμε το μείγμα της κρέμας σε μία κανάτα για να το μοιράσουμε στα σκεύη.

Για το πιάτο

  • 4 τεμ. κρέμα καραμελέ
  • 40 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλιου

Για την κρέμα καραμελέ

  • 600 γρ. ρόφημα βρώμης
  • 2 γρ. κανέλα ξύλο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. κορν φλάουρ
  • 1,5 γρ. αγάρ
  • 5 γρ. πάστα βανίλια
  • 3 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. ελαιόλαδο

Για την καραμέλα

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. νερό, ζεστό
  • 3 γρ. αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Με ένα μαχαιράκι ξεκολλάμε την κρέμα καραμελέ από τα τοιχώματα του σκεύους της, τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω από το σκεύος της κρέμας και αναποδογυρίζουμε. Γαρνίρουμε με τα φουντούκια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Για την κρέμα καραμελέ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρόφημα βρώμης, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις δούμε ότι το μείγμα πήζει, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε το ξύλο της κανέλας από την κατσαρόλα και με μία κουτάλα ρίχνουμε αμέσως το μείγμα της κρέμας στις φόρμες με την καραμέλα που έχουμε προετοιμάσει, κρατώντας από πάνω τους ένα κουτάλι ανάποδα, οδηγώντας το μείγμα της κρέμας στα τοιχώματα για να στρωθεί ομοιόμορφα πάνω από την καραμέλα. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα, για περίπου 1 ώρα.

Για την καραμέλα

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία λιώνουμε καλά τη ζάχαρη σε δόσεις μέχρι να πάρει καστανό χρώμα και να γίνει καραμέλα. Προσθέτουμε το ζεστό νερό, το αλάτι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα, μέχρι να λιώσει πλήρως η καραμέλα και να έχουμε ένα σκούρο σιρόπι.
Μοιράζουμε σε πυρίμαχα σκεύη της αρεσκείας μας (περίπου 25γρ./σκεύος) και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

*Tip: Μπορούμε για ευκολία να μεταφέρουμε το μείγμα της κρέμας σε μία κανάτα για να το μοιράσουμε στα σκεύη.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner