Πένες ογκρατέν με κοτόπουλο και ντοματίνια Πένες ογκρατέν με κοτόπουλο και ντοματίνια

Πένες ογκρατέν με κοτόπουλο και ντοματίνια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (116 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα μπεσαμέλ

  • 15 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 240 γρ.γάλα

Για το πιάτο

  • 500 γρ. πένες, βρασμένες
  • 45 γρ.   ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 120 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 70 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 250 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
  • 125 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 300γρ. γάλα
  • 30 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα (αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει έπειτα και τα ζυμαρικά) σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο αφού το αλατίσουμε καλά, μόλις ροδίσει , προσθέτουμε το μισό βούτυρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 λεπτά και αποσύρουμε το κοτόπουλο.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, και την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Προσθέτουμε τα τυριά, τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, το φρέσκο κρεμμύδι, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε ξανά αν χρειάζεται.

Βάζουμε το μείγμα των ζυμαρικών σ'ένα βουτυρωμένο ταψί και τα ισιώνουμε σε μια ομοιόμορφη στρώση. Τοποθετούμε τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να αποκτήσει τραγανή κρούστα η επιφάνεια, 20 λεπτά περίπου. 

Για τη σάλτσα μπεσαμέλ

  • 15 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 240 γρ.γάλα

Για το πιάτο

  • 500 γρ. πένες, βρασμένες
  • 45 γρ.   ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 120 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 70 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 250 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
  • 125 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 300γρ. γάλα
  • 30 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα (αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει έπειτα και τα ζυμαρικά) σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο αφού το αλατίσουμε καλά, μόλις ροδίσει , προσθέτουμε το μισό βούτυρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 λεπτά και αποσύρουμε το κοτόπουλο.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, και την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Προσθέτουμε τα τυριά, τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, το φρέσκο κρεμμύδι, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε ξανά αν χρειάζεται.

Βάζουμε το μείγμα των ζυμαρικών σ'ένα βουτυρωμένο ταψί και τα ισιώνουμε σε μια ομοιόμορφη στρώση. Τοποθετούμε τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να αποκτήσει τραγανή κρούστα η επιφάνεια, 20 λεπτά περίπου. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner