Τυρόπιτα χωριάτικη Τυρόπιτα χωριάτικη

Τυρόπιτα χωριάτικη

ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 30 ΕΚ., ΓΙΑ 8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
FiveStar: 
Average: 4.8 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την πίτα

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • γέμιση 

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. φέτα
  • 200 γρ. μανούρι
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 280 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 240 γρ. αυγά, 4 περίπου
  • 120 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 10 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πίτα

Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του. Το βουτυρώνουμε και τοποθετούμε από πάνω άλλα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο βουτυρώνοντας τα ένα-ένα. Στην επιφάνεια του τρίτου φύλλου στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και διπλώνουμε μέσα τις άκρες των φύλλων. Απλώνουμε από πάνω, 4 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα και σπρώχνουμε τις άκρες να μπουν μέσα.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα και αλείφουμε με βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα στους 160°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 30 λεπτά περίπου.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Για την πίτα έχουμε χρησιμοποιήσει χειροποίητο χωριάτικο φύλλο. Μπορεί να χρειαστείτε διαφορετική ποσότητα ανάλογα με το φύλλο που θα χρησιμοποιήσετε.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη φέτα, το μανούρι, το ανθότυρο, την κρέμα γάλακτος και τη γραβιέρα. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

Για την πίτα

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • γέμιση 

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. φέτα
  • 200 γρ. μανούρι
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 280 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 240 γρ. αυγά, 4 περίπου
  • 120 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 10 γρ. αλάτι

Για την πίτα

Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του. Το βουτυρώνουμε και τοποθετούμε από πάνω άλλα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο βουτυρώνοντας τα ένα-ένα. Στην επιφάνεια του τρίτου φύλλου στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και διπλώνουμε μέσα τις άκρες των φύλλων. Απλώνουμε από πάνω, 4 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα και σπρώχνουμε τις άκρες να μπουν μέσα.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα και αλείφουμε με βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα στους 160°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 30 λεπτά περίπου.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Για την πίτα έχουμε χρησιμοποιήσει χειροποίητο χωριάτικο φύλλο. Μπορεί να χρειαστείτε διαφορετική ποσότητα ανάλογα με το φύλλο που θα χρησιμοποιήσετε.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη φέτα, το μανούρι, το ανθότυρο, την κρέμα γάλακτος και τη γραβιέρα. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER