Μελιτζάνες παπουτσάκια Μελιτζάνες παπουτσάκια

Μελιτζάνες παπουτσάκια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τις μελιτζάνες παπουτσάκια

  • 1 κιλό μελιτζάνες, 4 μελιτζάνες
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. σάλτσα κιμά
  • 450 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 2 κρόκους
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 50 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις μελιτζάνες παπουτσάκια

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι. Τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία ώστε να είναι έτοιμες για να σοταριστούν. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν. Τις αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τις στρώνουμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω και απλώνουμε τον κιμά πάνω από την καθεμία. Προσθέτουμε τους κρόκους στην μπεσαμέλ ανακατεύοντας καλά το μείγμα και το στρώνουμε πάνω από τον κιμά. Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με κεφαλογραβιέρα και φρυγανιά και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. 

Για τις μελιτζάνες παπουτσάκια

  • 1 κιλό μελιτζάνες, 4 μελιτζάνες
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. σάλτσα κιμά
  • 450 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 2 κρόκους
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 50 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • αλάτι

Για τις μελιτζάνες παπουτσάκια

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι. Τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία ώστε να είναι έτοιμες για να σοταριστούν. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν. Τις αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τις στρώνουμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω και απλώνουμε τον κιμά πάνω από την καθεμία. Προσθέτουμε τους κρόκους στην μπεσαμέλ ανακατεύοντας καλά το μείγμα και το στρώνουμε πάνω από τον κιμά. Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με κεφαλογραβιέρα και φρυγανιά και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER