
Για τα ψωμάκια
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, το νερό και το βούτυρο και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να φτάσει τους 30-35°C. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το μισό αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Με τον γάντζο, χτυπάμε και προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα. Συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα και προσθέτουμε το αυγό και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε δόσεις, αφήνοντας κάθε δόση να ενσωματωθεί καλά με το υπόλοιπο μείγμα. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 100 γρ. και τα φορμάρουμε σε μπαλάκια. Τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τα ζυμαράκια σε ένα ζεστό μέρος ή στον φούρνο στους 30-35 βαθμούς να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστεί το αρχικό τους μέγεθος. Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και πασπαλίζουμε με σουσάμι, εάν το επιθυμούμε. Ψήνουμε στους 190°C μέχρι να φτάσουν εσωτερική θερμοκρασία 95°C, για 10-12 λεπτά περίπου.
TIP: Εναλλακτικά αντί για σουσάμι μπορούμε να πασπαλίσουμε με παπαρουνόσπορο.
Σχόλια