Ψωμάκια για Burger

Ψωμάκια για Burger

ΓΙΑ 8 ΨΩΜΑΚΙΑ ΤΩΝ 60 ΓΡ
FiveStar: 
Average: 4.3 (83 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα ψωμάκια

  • 115 γρ. γάλα
  • 60 γρ.  νερό
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 4 γρ. μαγιά ξηρή
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. αυγά
  • 5 γρ. αλάτι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • σουσάμι λευκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα ψωμάκια

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, το νερό και το βούτυρο και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να φτάσει τους 30-35°C. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το μισό αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Με τον γάντζο, χτυπάμε και προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα. Συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα και προσθέτουμε το αυγό και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε δόσεις, αφήνοντας κάθε δόση να ενσωματωθεί καλά με το υπόλοιπο μείγμα. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 100  γρ. και τα φορμάρουμε σε μπαλάκια. Τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τα ζυμαράκια σε ένα ζεστό μέρος ή στον φούρνο στους 30-35 βαθμούς να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστεί το αρχικό τους μέγεθος. Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και πασπαλίζουμε με σουσάμι, εάν το επιθυμούμε. Ψήνουμε στους 190°C μέχρι να φτάσουν εσωτερική θερμοκρασία 95°C, για 10-12 λεπτά περίπου.

TIP: Εναλλακτικά αντί για σουσάμι μπορούμε να πασπαλίσουμε με παπαρουνόσπορο. 

Για τα ψωμάκια

  • 115 γρ. γάλα
  • 60 γρ.  νερό
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 4 γρ. μαγιά ξηρή
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. αυγά
  • 5 γρ. αλάτι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • σουσάμι λευκό

Για τα ψωμάκια

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, το νερό και το βούτυρο και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να φτάσει τους 30-35°C. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το μισό αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Με τον γάντζο, χτυπάμε και προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα. Συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα και προσθέτουμε το αυγό και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε δόσεις, αφήνοντας κάθε δόση να ενσωματωθεί καλά με το υπόλοιπο μείγμα. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 100  γρ. και τα φορμάρουμε σε μπαλάκια. Τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τα ζυμαράκια σε ένα ζεστό μέρος ή στον φούρνο στους 30-35 βαθμούς να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστεί το αρχικό τους μέγεθος. Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και πασπαλίζουμε με σουσάμι, εάν το επιθυμούμε. Ψήνουμε στους 190°C μέχρι να φτάσουν εσωτερική θερμοκρασία 95°C, για 10-12 λεπτά περίπου.

TIP: Εναλλακτικά αντί για σουσάμι μπορούμε να πασπαλίσουμε με παπαρουνόσπορο. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER