Ζωμός μπρεζαρίσματος

Ζωμός μπρεζαρίσματος

ΓΙΑ 2 ΚΙΛΑ ΖΩΜΟ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.3 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 200 γρ. καρότο, χοντροκομμένο
  • 25 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
  • 400 γρ. κρασί κόκκινο
  • 200 γρ. μαυροδάφνη
  • 700 γρ. ντέμι γκλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο με το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και τη μαυροδάφνη.

Φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε χαμηλό βρασμό ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την ντέμι γκλας, φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αν δε χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το πιάτο

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 200 γρ. καρότο, χοντροκομμένο
  • 25 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
  • 400 γρ. κρασί κόκκινο
  • 200 γρ. μαυροδάφνη
  • 700 γρ. ντέμι γκλας

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο με το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και τη μαυροδάφνη.

Φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε χαμηλό βρασμό ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την ντέμι γκλας, φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αν δε χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER