Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

ΓΙΑ 500 ΓΡ. 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (12 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 280 γρ. κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 120 γρ. λευκό κρασί, ξηρό
  • 250 γρ. ζωμό κότας
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος (προαιρετική)
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, για 5 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 15 λεπτά.

Αλατίζουμε, ντεγλασάρουμε το τηγάνι με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ για να γίνει πιο λείο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.

Περνάμε τη σάλτσα σε ψιλή σήτα.

Αν δεν σερβίρουμε αμέσως, μπορούμε να την κρυώσουμε γρήγορα και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 280 γρ. κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 120 γρ. λευκό κρασί, ξηρό
  • 250 γρ. ζωμό κότας
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος (προαιρετική)
  • αλάτι

Για τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, για 5 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 15 λεπτά.

Αλατίζουμε, ντεγλασάρουμε το τηγάνι με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ για να γίνει πιο λείο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.

Περνάμε τη σάλτσα σε ψιλή σήτα.

Αν δεν σερβίρουμε αμέσως, μπορούμε να την κρυώσουμε γρήγορα και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER