Σούπα με πατάτα, πράσο, καλαμπόκι και μπέικον Σούπα με πατάτα, πράσο, καλαμπόκι και μπέικον

Σούπα με πατάτα, πράσο, καλαμπόκι και μπέικον

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (2 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σούπα

  • 300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, σε μεσαίο καρέ 
  • 50 γρ. βούτυρο 
  • 50 γρ. ελαιόλαδο 
  • 75 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες 
  • 150 γρ. πράσο, σε λεπτές φέτες 
  • 50 γρ. μπέικον, σε μικρό καρέ 
  • 200 γρ. καλαμπόκι, κονσέρβα 
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου 
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • 10 γρ. κλωνάρια θυμάρι 
  • αλάτι 
  • ζάχαρη, προαιρετικά 
  • χυμός λεμονιού, προαιρετικά 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σούπα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το πράσο. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Μετά από λίγα λεπτά, ρίχνουμε και το μπέικον.  

Ρίχνουμε τις πατάτες, το καλαμπόκι, το θυμάρι και τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.

Αποσύρουμε τη μισή ποσότητα των στερεών υλικών.

Προσθέτουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη.

Αφαιρούμε τα κλωνάρια θυμαριού. Με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ, αλέθουμε πολύ καλά τη σούπα.

Επαναφέρουμε στη σούπα τα στέρεα υλικά που είχαμε αφαιρέσει, εκτός από το θυμάρι.

Αλατίζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε λίγη ζάχαρη και λίγο χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με λίγο καλαμπόκι, ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι.  

Για τη σούπα

  • 300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, σε μεσαίο καρέ 
  • 50 γρ. βούτυρο 
  • 50 γρ. ελαιόλαδο 
  • 75 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες 
  • 150 γρ. πράσο, σε λεπτές φέτες 
  • 50 γρ. μπέικον, σε μικρό καρέ 
  • 200 γρ. καλαμπόκι, κονσέρβα 
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου 
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • 10 γρ. κλωνάρια θυμάρι 
  • αλάτι 
  • ζάχαρη, προαιρετικά 
  • χυμός λεμονιού, προαιρετικά 

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σούπα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το πράσο. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Μετά από λίγα λεπτά, ρίχνουμε και το μπέικον.  

Ρίχνουμε τις πατάτες, το καλαμπόκι, το θυμάρι και τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.

Αποσύρουμε τη μισή ποσότητα των στερεών υλικών.

Προσθέτουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη.

Αφαιρούμε τα κλωνάρια θυμαριού. Με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ, αλέθουμε πολύ καλά τη σούπα.

Επαναφέρουμε στη σούπα τα στέρεα υλικά που είχαμε αφαιρέσει, εκτός από το θυμάρι.

Αλατίζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε λίγη ζάχαρη και λίγο χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με λίγο καλαμπόκι, ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι.  

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER