Κρεμμυδόσουπα με θυμάρι

Κρεμμυδόσουπα με θυμάρι

ΓΙΑ 1.000 ΓΡ. ΣΟΥΠΑ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (2 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την σούπα κρεμμύδι

  • 800 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 45 γρ. βούτυρο
  • 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. θυμάρι φρέσκο
  • 650 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την σούπα κρεμμύδι

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρεμμύδι. Η διαδικασία αυτή παίρνει χρόνο και έχει άμεσο αντίκτυπο στη γεύση της σούπας. Προσθέτουμε το θυμάρι και το σκόρδο και μόλις μυρίσει το τελευταίο προσθέτουμε το ζωμό. Αλατίζουμε, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου. Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από ψιλή σήτα. Αλατίζουμε ξανά αν χρειάζεται. Αν δε χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για την σούπα κρεμμύδι

  • 800 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 45 γρ. βούτυρο
  • 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. θυμάρι φρέσκο
  • 650 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • αλάτι

Για την σούπα κρεμμύδι

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρεμμύδι. Η διαδικασία αυτή παίρνει χρόνο και έχει άμεσο αντίκτυπο στη γεύση της σούπας. Προσθέτουμε το θυμάρι και το σκόρδο και μόλις μυρίσει το τελευταίο προσθέτουμε το ζωμό. Αλατίζουμε, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου. Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από ψιλή σήτα. Αλατίζουμε ξανά αν χρειάζεται. Αν δε χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER