ΒΕΛΟΥΤΕ

Ο όρος στα γαλλικά σημαίνει «βελούδο» και χρησιμοποιείται ως χαρακτηριστικό της υφής. Ο όρος χρησιμοποιείται για μια βασική σάλτσα, τη σάλτσα βελουτέ, και για σούπες. Η σάλτσα παρασκευάζεται με ζωμό και δένεται με ρου όπως και η μπεσαμέλ. Η σούπα μπορεί να είναι αλεσμένη ή δεμένη με κάποιον τρόπο και φιλτραρισμένη ώστε να έχει την επιθυμητή «βελούδινη» υφή.

Στο νέο του βιβλίο Chef από την αρχή, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν έφτιαξε το πρώτο του φαγητό.
Επισκεφθείτε μας στο Εστιατόριο Ψωμί & Αλάτι
Μάθετε περισσότερα
Copyright © 2012 - 2014 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης