Κινέζικη καυτερή σούπα

Κινέζικη καυτερή σούπα

ΓΙΑ 2 ΚΙΛΑ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (28 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σούπα

50 γρ. ηλιέλαιο
10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
200 γρ. χοιρινός λαιμός, κομμένος σε λεπτές φέτες
100 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε λεπτές φέτες
200 γρ. λευκό λάχανο, κομμένο σιφονάντ
60 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη ζουλιέν
5 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
2,5 κιλά ζωμός κότας
150 γρ. σόγια σος
80 γρ. ξίδι από ρύζι
8 γρ. αλάτι
15 γρ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο
50 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. νερό
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
10 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
20 γρ. σησαμέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σούπα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το τζίντζερ και το κρεμμυδάκια και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους, για 30 δευτερόλεπτα σχεδόν.

Προσθέτουμε το χοιρινό και σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας, για 4 με 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το λάχανο και τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο, για 3 με 4 λεπτά.

Προσθέτουμε το ζωμό, τη σόγια σος και το ρυζόξιδο, αλατοπιπερώνουμε και φέρνουμε τη σούπα σε βρασμό.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό. Το ρίχνουμε προσεκτικά στη σούπα που βράζει, ανακατεύοντας διαρκώς.

Προσθέτουμε σιγά σιγά και τα αυγά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να παραμείνει η σούπα ζεστή, αλλά να μη βράζει.

Προσθέτουμε το σησαμέλαιο. Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ ή κούπες και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Για τη σούπα

50 γρ. ηλιέλαιο
10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
200 γρ. χοιρινός λαιμός, κομμένος σε λεπτές φέτες
100 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε λεπτές φέτες
200 γρ. λευκό λάχανο, κομμένο σιφονάντ
60 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη ζουλιέν
5 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
2,5 κιλά ζωμός κότας
150 γρ. σόγια σος
80 γρ. ξίδι από ρύζι
8 γρ. αλάτι
15 γρ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο
50 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. νερό
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
10 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
20 γρ. σησαμέλαιο

Για τη σούπα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το τζίντζερ και το κρεμμυδάκια και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους, για 30 δευτερόλεπτα σχεδόν.

Προσθέτουμε το χοιρινό και σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας, για 4 με 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το λάχανο και τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο, για 3 με 4 λεπτά.

Προσθέτουμε το ζωμό, τη σόγια σος και το ρυζόξιδο, αλατοπιπερώνουμε και φέρνουμε τη σούπα σε βρασμό.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό. Το ρίχνουμε προσεκτικά στη σούπα που βράζει, ανακατεύοντας διαρκώς.

Προσθέτουμε σιγά σιγά και τα αυγά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να παραμείνει η σούπα ζεστή, αλλά να μη βράζει.

Προσθέτουμε το σησαμέλαιο. Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ ή κούπες και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER