Γέμιση με κιμά, αποξηραμένα φρούτα και κάστανα

Γέμιση με κιμά, αποξηραμένα φρούτα και κάστανα

ΓΙΑ 1,5 ΚΙΛΟ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.2 (25 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ.  κιμά μοσχαρίσιο
  • 500 γρ. κιμά χοιρινό
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κρασί κόκκινο
  • 600 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 50 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα σε μικρό καρέ
  • 50 γρ. σύκα αποξηραμένα, κομμένα σε μικρό καρέ
  • 200 γρ. κάστανα μαγειρεμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλατίζουμε και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε στη φωτιά το φαγητό μέχρι να «πιεί» όλα του τα υγρά.

Προσθέτουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για 30 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τα κάστανα και το κουκουνάρι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη μέχρι να χυλώσει το φαγητό. Προσθέτουμε το θυμάρι και το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τη σάλτσα αμέσως ή την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο, στη συντήρηση.

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ.  κιμά μοσχαρίσιο
  • 500 γρ. κιμά χοιρινό
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κρασί κόκκινο
  • 600 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 50 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα σε μικρό καρέ
  • 50 γρ. σύκα αποξηραμένα, κομμένα σε μικρό καρέ
  • 200 γρ. κάστανα μαγειρεμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλατίζουμε και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε στη φωτιά το φαγητό μέχρι να «πιεί» όλα του τα υγρά.

Προσθέτουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για 30 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τα κάστανα και το κουκουνάρι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη μέχρι να χυλώσει το φαγητό. Προσθέτουμε το θυμάρι και το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τη σάλτσα αμέσως ή την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο, στη συντήρηση.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER