Φασολάκια με φέτα, δυόσμο, μπέικον και παξιμάδια

Φασολάκια με φέτα, δυόσμο, μπέικον και παξιμάδια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4 (4 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

500 γρ. φασολάκια
60 γρ. παξιμάδια
20 γρ. δυόσμος φρέσκος, χοντροκομμένος
180 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
100 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
60 γρ. μπέικον, κομμένο σε καρέ
30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
80 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Σ’ ένα μπολ με νερό, βουτάμε το κάθε παξιμάδι, βυθίζοντάς το καλά και το μεταφέρουμε σ’ ένα πιάτο όπου το περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ξύδι μπαλσάμικο. Αλατίζουμε επίσης.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και αλατίζουμε καλά, τόσο ώστε να θυμίζει θαλασσινό νερό. Μόλις το νερό βράσει έντονα, προσθέτουμε τα φασολάκια στην κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε στο δόντι. Αφαιρούμε τα φασολάκια από το νερό και τα κρυώνουμε σε νερό με πάγο. Στεγνώνουμε τα φασολάκια σε απορροφητικό χαρτί.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 10 γρ. από το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να γίνει τραγανό. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, γαρνίρουμε με το μπέικον και σερβίρουμε.

Για τη σαλάτα

500 γρ. φασολάκια
60 γρ. παξιμάδια
20 γρ. δυόσμος φρέσκος, χοντροκομμένος
180 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
100 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
60 γρ. μπέικον, κομμένο σε καρέ
30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
80 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι

Για τη σαλάτα

Σ’ ένα μπολ με νερό, βουτάμε το κάθε παξιμάδι, βυθίζοντάς το καλά και το μεταφέρουμε σ’ ένα πιάτο όπου το περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ξύδι μπαλσάμικο. Αλατίζουμε επίσης.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και αλατίζουμε καλά, τόσο ώστε να θυμίζει θαλασσινό νερό. Μόλις το νερό βράσει έντονα, προσθέτουμε τα φασολάκια στην κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε στο δόντι. Αφαιρούμε τα φασολάκια από το νερό και τα κρυώνουμε σε νερό με πάγο. Στεγνώνουμε τα φασολάκια σε απορροφητικό χαρτί.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 10 γρ. από το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να γίνει τραγανό. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, γαρνίρουμε με το μπέικον και σερβίρουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER