Φασολάκια με φέτα, δυόσμο, μπέικον και παξιμάδια

Φασολάκια με φέτα, δυόσμο, μπέικον και παξιμάδια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.2 (5 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φασολάκια, βρασμένα
  • 60 γρ. παξιμάδια
  • 20 γρ. δυόσμος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 180 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
  • 60 γρ. μπέικον, κομμένο σε καρέ
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Σ’ ένα μπολ με νερό, βουτάμε το κάθε παξιμάδι, βυθίζοντάς το καλά και το μεταφέρουμε σ’ ένα πιάτο όπου το περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ξύδι μπαλσάμικο. Αλατίζουμε επίσης.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 10 γρ. από το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να γίνει τραγανό. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το μπέικον μαζί με το περιεχόμενο του τηγανιού. Προαιρετικά, σουρώνουμε το μπέικον και το προσθέτουμε χωρίς τα έλαια του τηγανιού. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.

 

Tips
* Μπορείτε να δοκιμάσετε την ίδια συνταγή αντικαθιστώντας τα φασολάκια με κολοκυθάκια ή μελιτζάνες.
* Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε την ίδια συνταγή αντικαθιστώντας τα παξιμάδια με φουντούκια. Σε αυτή την περίπτωση, απλά καβουρδίστε τα φουντούκια και σπάστε τα σε χοντρά κομμάτια. Είναι έτοιμα να τα προσθέσετε στα υπόλοιπα υλικά χωρίς καμία άλλη επεξεργασία.
 

  • 500 γρ. φασολάκια, βρασμένα
  • 60 γρ. παξιμάδια
  • 20 γρ. δυόσμος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 180 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
  • 60 γρ. μπέικον, κομμένο σε καρέ
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Σ’ ένα μπολ με νερό, βουτάμε το κάθε παξιμάδι, βυθίζοντάς το καλά και το μεταφέρουμε σ’ ένα πιάτο όπου το περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ξύδι μπαλσάμικο. Αλατίζουμε επίσης.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 10 γρ. από το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να γίνει τραγανό. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το μπέικον μαζί με το περιεχόμενο του τηγανιού. Προαιρετικά, σουρώνουμε το μπέικον και το προσθέτουμε χωρίς τα έλαια του τηγανιού. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.

 

Tips
* Μπορείτε να δοκιμάσετε την ίδια συνταγή αντικαθιστώντας τα φασολάκια με κολοκυθάκια ή μελιτζάνες.
* Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε την ίδια συνταγή αντικαθιστώντας τα παξιμάδια με φουντούκια. Σε αυτή την περίπτωση, απλά καβουρδίστε τα φουντούκια και σπάστε τα σε χοντρά κομμάτια. Είναι έτοιμα να τα προσθέσετε στα υπόλοιπα υλικά χωρίς καμία άλλη επεξεργασία.
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER