Φασολάκια με φέτα, δυόσμο, μπέικον και παξιμάδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Σ’ ένα μπολ με νερό, βουτάμε το κάθε παξιμάδι, βυθίζοντάς το καλά και το μεταφέρουμε σ’ ένα πιάτο όπου το περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ξύδι μπαλσάμικο. Αλατίζουμε επίσης.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και αλατίζουμε καλά, τόσο ώστε να θυμίζει θαλασσινό νερό. Μόλις το νερό βράσει έντονα, προσθέτουμε τα φασολάκια στην κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε στο δόντι. Αφαιρούμε τα φασολάκια από το νερό και τα κρυώνουμε σε νερό με πάγο. Στεγνώνουμε τα φασολάκια σε απορροφητικό χαρτί.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 10 γρ. από το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να γίνει τραγανό. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, γαρνίρουμε με το μπέικον και σερβίρουμε.

Average: 4 (4 ψήφοι)
ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη σαλάτα

    500 γρ. φασολάκια
    60 γρ. παξιμάδια
    20 γρ. δυόσμος φρέσκος, χοντροκομμένος
    180 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
    100 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
    60 γρ. μπέικον, κομμένο σε καρέ
    30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
    80 γρ. ελαιόλαδο
    αλάτι

CHEF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Στο νέο του βιβλίο Chef από την αρχή, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν...read more

Cooking Guide

Μικρό πράσινο εσπεριδοειδές, γνωστό και ως... Διαβάστε περισσότερα
Ανοξείδωτα σκεύη μαγειρέματος και αποθήκευσης,... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης