Πως να βράσουμε πράσινα λαχανικά | Yiannis Lucacos

 

 

  1. Φέρνουμε σε βρασμό μία κατσαρόλα με νερό. Προσθέτουμε 5% αλάτι και ρίχνουμε τα λαχανικά μας. Φροντίζουμε η κατσαρόλα να χωράει περισσότερο νερό από τα λαχανικά μας, έτσι ώστε να μη πέσει πολύ η θερμοκρασία του νερού μόλις τα προσθέσουμε. Δε βράζουμε πολύ τα λαχανικά αλλά σε σημείο που να είναι ευχάριστα στο δάγκωμα, περίπου 2 λεπτά.

    Μόλις βεβαιωθούμε ότι το λαχανικό μας έχει βράσει το αφαιρούμε και το τοποθετούμε σε ένα κρύο μπαίν μαρί. Το μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει και το αποθηκεύουμε σε σκεύος με χαρτί ή πετσέτα. Διατηρούμε στη κατσαρόλα για άμεση κατανάλωση.

     

    Tip

    *Τα λαχανικά δε τα βράζουμε πολύ για να μη χάνουν τις ουσίες τους.

    • Διαλέγουμε ένα σκεύος που να χωράει αρκετά περισσότερο νερό από την ποσότητα των λαχανικών μας. Θέλουμε όταν τα βάλουμε μέσα να μην κοπεί ο βρασμός του νερού ή έστω να κοπεί για πολύ λίγο.
    • Το νερό να είναι αλατισμένο και να βράζει καλά (να κοχλάζει), η φωτιά να είναι δυνατή και μόνο τότε ρίχνουμε τα λαχανικά μας.
    • Τα βράζουμε όσο λιγότερο γίνεται, σε σημείο που νιώθουμε άνετα να τα φάμε. Να θυμάστε ότι όσο περισσότερο βράζουν τόσο πιο πολύ χάνουν τις ουσίες τους αλλά και το χρώμα τους.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner