Γλυκόξινο χοιρινό με πιπεριές Γλυκόξινο χοιρινό με πιπεριές

Γλυκόξινο χοιρινό με πιπεριές

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (32 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το χοιρινό

  • 450 γρ. χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους
  • 45 γρ. κορν φλάουρ
  • 65 γρ. αυγό, χτυπημένο
  • 20 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, φρέσκο, κομμένο σε χοντρές  φέτες
  • 80 γρ. πιπεριά πράσινη, κομμένη σε χοντρά καρέ
  • 120 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε χοντρά καρέ
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά καρέ
  • τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • κορν φλάουρ
  • γλυκόξινη σάλτσα
  • κάσιους καβουρδισμένα
  • αλάτι

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

  • 230 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. ξίδι λευκό
  • 60 γρ. κέτσαπ
  • 10 γρ. σάλτσα σόγιας
  • κορν φλάουρ
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το χοιρινό

Σε ένα μπολ βάζουμε το χοιρινό, σόγια, ζάχαρη και ασπράδι αυγού και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα. Προσθέτουμε στο μπολ το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί και πάλι καλά όλο το κρέας από το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαγειρευτεί. Ζεσταίνουμε ένα άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και προσθέτουμε μέσα τα λαχανικά και το τζίντζερ. Αλατίζουμε και σοτάρουμε, μέχρι να πάρουν έντονο και χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γλασάρει η σάλτσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαγειρεμένο χοιρινό και ανακατεύουμε. Για το τελείωμα στο τηγάνι πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο κρεμμύδι και καβουρδισμένα κάσιους.

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κορν φλάουρ. Δένουμε τη σάλτσα με το κορν φλάουρ και περνάμε από σήτα.

Για το χοιρινό

  • 450 γρ. χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους
  • 45 γρ. κορν φλάουρ
  • 65 γρ. αυγό, χτυπημένο
  • 20 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, φρέσκο, κομμένο σε χοντρές  φέτες
  • 80 γρ. πιπεριά πράσινη, κομμένη σε χοντρά καρέ
  • 120 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε χοντρά καρέ
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά καρέ
  • τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • κορν φλάουρ
  • γλυκόξινη σάλτσα
  • κάσιους καβουρδισμένα
  • αλάτι

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

  • 230 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. ξίδι λευκό
  • 60 γρ. κέτσαπ
  • 10 γρ. σάλτσα σόγιας
  • κορν φλάουρ
  • αλάτι

Για το χοιρινό

Σε ένα μπολ βάζουμε το χοιρινό, σόγια, ζάχαρη και ασπράδι αυγού και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα. Προσθέτουμε στο μπολ το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί και πάλι καλά όλο το κρέας από το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαγειρευτεί. Ζεσταίνουμε ένα άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και προσθέτουμε μέσα τα λαχανικά και το τζίντζερ. Αλατίζουμε και σοτάρουμε, μέχρι να πάρουν έντονο και χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γλασάρει η σάλτσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαγειρεμένο χοιρινό και ανακατεύουμε. Για το τελείωμα στο τηγάνι πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο κρεμμύδι και καβουρδισμένα κάσιους.

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κορν φλάουρ. Δένουμε τη σάλτσα με το κορν φλάουρ και περνάμε από σήτα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER