Κοτόπουλο μαγειρευτό με μπαχαρικά, πορτοκάλι, τζίντζερ και κάστανα

Κοτόπουλο μαγειρευτό με μπαχαρικά, πορτοκάλι, τζίντζερ και κάστανα

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (1 vote)

ΥΛΙΚΑ

Για το μαγειρευτό κοτόπουλο

70 γρ. ελαιόλαδο
530 γρ. κοτόπουλο μπούτι, κοπανάκι (το κάτω μέρος)
170 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
70 γρ. μπέικον, σε μικρά καρέ
15 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
130 γρ. μαυροδάφνη
2 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
2 γρ. κανέλα ξύλο
280 γρ. ζωμός κοτόπουλο
95 γρ. χυμός πορτοκάλι
8 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
100 γρ. κάστανα προβρασμένα, καθαρισμένα
20 γρ. βούτυρο
5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μαγειρευτό κοτόπουλο

Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά  από όλες τις  πλευρές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές. Αποσύρουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το τζίντζερ και  το σκόρδο, και μόλις μυρίσουν, ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά ,το πορτοκάλι, το ξύδι και τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να καλυφθεί σχεδόν από τα υγρά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Αφού το κοτόπουλο έχει μαγειρευτεί αποσύρουμε το κοτόπουλο από την σάλτσα και τελειώνουμε την σάλτσα προσθέτοντας τα κάστανα, το βούτυρο και το φρέσκο θυμάρι. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο μέσα στην σάλτσα και σερβίρουμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται. 

Για το μαγειρευτό κοτόπουλο

70 γρ. ελαιόλαδο
530 γρ. κοτόπουλο μπούτι, κοπανάκι (το κάτω μέρος)
170 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
70 γρ. μπέικον, σε μικρά καρέ
15 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
130 γρ. μαυροδάφνη
2 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
2 γρ. κανέλα ξύλο
280 γρ. ζωμός κοτόπουλο
95 γρ. χυμός πορτοκάλι
8 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
100 γρ. κάστανα προβρασμένα, καθαρισμένα
20 γρ. βούτυρο
5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

Για το μαγειρευτό κοτόπουλο

Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά  από όλες τις  πλευρές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές. Αποσύρουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το τζίντζερ και  το σκόρδο, και μόλις μυρίσουν, ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά ,το πορτοκάλι, το ξύδι και τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να καλυφθεί σχεδόν από τα υγρά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Αφού το κοτόπουλο έχει μαγειρευτεί αποσύρουμε το κοτόπουλο από την σάλτσα και τελειώνουμε την σάλτσα προσθέτοντας τα κάστανα, το βούτυρο και το φρέσκο θυμάρι. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο μέσα στην σάλτσα και σερβίρουμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER