ΚΑΣΤΑΝΟ

ΚΑΣΤΑΝΟ

Ο καρπός της καστανιάς, γνωστός από την αρχαιότητα, φέρεται να πρωτοεμφανίστηκε στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και από εκεί στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Συνήθως ευδοκιμεί σε υψόμετρο άνω των 300 μ. και ο καρπός του είναι τυλιγμένος σε ένα ξυλώδες και αγκαθωτό περίβλημα. Τα κάστανα τρώγονται ψητά, βραστά ή μαγειρεμένα μαζί με κρέας. Είναι βασικό χειμωνιάτικο συστατικό στα γλυκά. Στην Ελλάδα γίνεται και γλυκό του κουταλιού.

The Seminar Project

Κάθε Hands-on μάθημα μαγειρικής στο The Seminar Project υπόσχεται μια ευχάριστη και απόλυτα δημιουργική εμπειρία!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER